Senaste metoden: Stadsdel marknadsförs med musikvideo

En ny stadsdel ska växa fram i Värtahamnen. Nu säljs det kommande området in med popband och musikvideo.

  • Publicerad 13:51, 15 jun 2017

För första gången lanseras en av Stockholms kommande stadsdelar med hjälp av musikartister och en musikvideo. Det är nya Värtahamnen som nu marknadsförs in till tonerna av The Magnettes.

– Vi pratar alldeles för mycket om byggnader, kvadratmeter och gator men är dåliga på att sätta människan i centrum. Det vill vi ändra på, säger Kristina Alvendal, Fastighetsägarna Värtahamnen.

Nya mäklarknepet: Lägenheter säljs med avslappningsmusik

Det hela började som ”en helt galen idé” för några månader sedan.

– Vi satt och diskuterade om hur vi ska lyckas fånga känslan i ett område som ska vara levande, öppen och nyskapande men som idag är den totala motsatsen. Vi kom fram till att vi måste fokusera på att beskriva känslan, säger Kristina Alvendal som var stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm 2008-2010.

Där och då föddes idén om att föra in musik i marknadsföringen av stadsdelen. Pajalabandet The Magnettes, som spelar livfull och glad pop, kontaktades.

– Det var så knäppt och kul att det var omöjligt att tacka nej, säger Rebecka Digervall från The Magnettes.

Mardrömsberättelserna om att hyra i andrahand

– Det här är en cool och tokig idé, helt oemotståndlig. Vi vill marknadsföra området genom att ha människan i centrum, inte byggnader. Stadsdelen är inte tillrättalagd och tråkigt utan levande och busig med olika typer av människor, säger Kristina Alvendal.

Värtahamnen planeras innehålla 2000 lägenheter och närmare 10 000 arbetsplatser och stå klart tidigast 2021. Musikvideon lades upp i veckan.

– Vi går i bräschen för hur man arbetar med att marknadsföra stadsdelar och projekt. Det här är framtiden, säger Kristina Alvendal.

HÄR SER DU VÄRTAHAMNENS EGEN MUSIKVIDEO

Säljfraser från videon

Stockholm gets a new hotspot

A new look - access to the roof

Fresh start - new opportunities

Stockholm from a new perspective

Stockholms new ocean view

You will be the one shaping it

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.