Margareta Ljunghe på Väsbygården trivs med sina vänner. Foto: Hege Hellström

Senaste tillskottet på äldreboendet – undulater

I ett halvårs tid har undulaterna Tobias och Filippa bott på Väsbygården. – Fåglarna är min tröst, det är så rogivande, säger Margareta Ljunghe som bor på Väsbygården.

  • Publicerad 16:13, 9 jan 2018

Det gick inte längre att ha undulaterna Filippa och Tobias hemma. Då kom Nathalie Lodén på tanken att de kunde flytta till hennes arbetsplats, Väsbygården. Sagt och gjort; sedan ett halvår står fågelburen i äldreboendets allrum.

– Det är väldigt trevligt med fåglarna, det blir lite liv. Jag har varit bonde och haft kor, hästar, grisar och höns. Man blev särskilt god vän med tjurarna, säger Rune Hjalmarsson, en av de boende.

Filippa och Tomas flyttade in för ett halvår sedan. Foto: Hege Hellström

En annan boende som uppskattar fåglarna är Margareta Ljunghe. Hon brukar ha Filippa i handen och fågeln följer med henne in på rummet ett par timmar då och då.

– Fåglarna är min tröst, det är så rogivande. Jag har haft katt och det saknar jag så. Men undulaten är lika bra, säger Margareta Ljunghe.

Mari Melin är chef över avdelningen Västanbo, där fåglarna bor. Hon berättar att både anhöriga och boende brukar reagera positivt.

– Jag tror att de flesta tycker att det är lite trevligt med fågelkvitter. Många går gärna förbi och pratar med Filippa och Tobias. Det borde finnas mer djur på äldreboenden, säger Mari Melin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35