Seniorerna som vill krossa dig i skjutspelet

Skjutspel är bara för kids och våldsbejakande enstöringar. Så kanske det lät från de äldre generationerna förr. Men nu är mormor och morfar med i leken – och de vill krossa dig i årets stora e-sporttävling.

  • Publicerad 18:30, 22 nov 2017

Det är datortillverkaren Lenovo som dragit igång e-sportlaget ”Silver Snipers” med fem äldre gamers. Vi hängde på när de övade på spelcentret Inferno Online vid Odenplan i tisdags. Förutom mångårig erfarenhet av livets utmaningar har de en fördel: de tränas av Counter Strike-legendaren och världsmästaren Tommy ”Potti” Ingemarsson. Han var bland annat först med att få betalt för att spela CS vid milleniumskiftet.

–  Det är jättekul att coacha dem, men framförallt är jag förvånad över hur bra de är. Det är nog många som kommer underskatta dem, vilket helt klart är till deras fördel.

För Monica ”Teen Slayer” Idenfors, 62 år, från Djurgården, innebär lagspelet ett helt nytt intresse. Hon spelar CS hemma i stort sett varje dag.

– Jag har precis gått i pension och vill prova så många nya saker jag kan. Det här är en bra utmaning som dessutom är kul. Jag sitter inte och stickar eller går på kafferep, så jag gör hellre det här.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Teen Slayer" njuter av att skjuta motståndarna i huvudet. Foto: Sacharias Källdén

För Bertil ”Berra Bang” Englund, 81 år, från Gustavsberg är spelet ett nytt sätt att närma sig sina barnbarn.

– De är riktiga rackare på det här spelet så för mig är det ett roligt sätt att umgås med dem. Jag tror att det är bra för äldre att spela datorspel. Vi behöver alla medel för att träna upp vår koordination och balans.

Silver Snipers kommer att tävla mot två andra lag under e-sporttävlingen Dreamhack i Jönköping i december. Vem som helst kan anmäla sig att möta Silver Snipers och "Teen Slayer" är taggad.

– När jag var liten blev jag alltid vald sist i lagsport på gympan. Så nu tar jag igen det på det här!

Möt Silver Snipers

Silver Snipers består av Wanja "Knitting Knight" Godänge, Monica "Teen Slayer" Idenfors, Öivind "Windy" Toverud, Abbe "Birdie" Dragborg och Bertil "Berra Bang" Englund.

Dreamhack äger rum den 1–4 december i Jönköping. Läs mer om tävlingen här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.