Amanda Casanellas vill lära barn att teckna stafettserier. Foto: Privat/Tusen Serier

Seriekurs för barn i Vällingby på påsklovet

Den 11 april håller serietecknaren Amanda Casanellas i en workshop för barn på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Temat är att berätta historier med bilder.

  • Publicerad 12:05, 29 mar 2017

– I den åldern är barn väldigt kreativa och har mycket fantasi, säger serietecknaren Amanda Casanellas.

Hon är en av serietecknarna bakom det antirasistiska projektet Tusen Serier som arbetar för att serietecknare med ursprung i andra länder ska få plats i den svenska seriekulturen.

Den 11 april håller Amanda Casanellas i en serieworkshop för unga från 10 år och uppåt på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

– Man behöver inga förkunskaper utan alla är välkomna. Det handlar inte om att vara bäst i världen på att rita utan om att ha kul och berätta historier med bilder, säger Amanda Casanellas.

Fokus på historier

Kursen är gratis och pågår mellan klockan 13 och 17. Deltagarna kommer att få göra stafettserier vilket innebär att skapa serier genom att bygga på varandras berättelser.

– Vi kommer att fokusera på historieberättande och göra övningar med symboler, ansiktsuttryck och andra grundkunskaper för nybörjare, säger Amanda Casanellas.

Serierna som skapas på workshopen kommer att samlas i ett fanzine, en serietidning man publicerar själv. Den släpps den 24 april när Amanda Casanellas besöker Bokmåndag i Vällingby.

Vill du lära dig teckna serier?

Kursen riktar till sig barn och unga från 10 år och uppåt.

Den pågår den 11 april mellan kl 13 och 17.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan är öppen till 2 april och görs på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt