Service är nyckelordet

Sedan 32 år driver Andreas Lahdosson Paus Skomakeri & Nyckelservice i Enköping. – Jag tycker mycket om mitt jobb och inte minst mina kunder. Jag kör på så länge jag orkar sen får vi se om någon av mina söner vill följa sin pappa i fotspåren, säger han.

  • Publicerad 12:50, 22 sep 2017

Mina kunder betyder mycket för mig och mitt jobb är att underlätta för dem i vardagen.
Andreas Lahdosson, skomakare

En artikel från Näringslivsbilagan.

För Enköpingsborna är Andreas ett välbekant ansikte efter hans många år som skomakare i stadens centrum.

– Paushuset har ju tyvärr blivit mindre besökt sedan Åhléns stängde, men jag har mina stamkunder, säger han.

Paus Skomakeri & Nyckelservice gör skoreparationer, nyckelservice och försäljning av bland annat väskor, plånböcker, handskar, klockor, batterier och paraplyn.

– Jag månar verkligen om mina kunder och eftersom jag är skräddare i grunden erbjuder jag även en del sådana tjänster och jag kan hjälpa till med kemtvätt av kläder, säger Andreas.

Service är nyckelordet för Andreas och han gör det han kan för att erbjuda sina kunder bästa möjliga service.

– Mina kunder betyder mycket för mig och mitt jobb är att underlätta för dem i vardagen. Behöver någon hjälp med gravering så har jag en av mina söner som hjälper mig med det.

Från skräddare till skomakare

Andreas arbetar sex dagar i veckan. Ibland hjälper hans barn ibland till.

– Jag måste kunna ha öppet varje dag, så det är tur jag har mina söner, säger han. 

Andreas kom till Sverige som religiös flykting från Turkiet. Han arbetade som skräddare på Hettemarkshuset i Enköping innan han blev lärling hos en skomakare. 1985 tog Andreas över skomakeriet.

– Jag har jobbat hårt i många år och börjar smått planera för att lämna över, kanske någon av mina söner vill ta över efter mig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19