AKVARIE. Fiskarna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mostphotos

Sex fiskar har omhändertagits

Fiskar som utsätts för lidande har blivit föremål för ett omedelbart omhändertagande.

  • Publicerad 14:38, 16 maj 2018

En sundbybergare avhystes från sin bostad av kronofogden. Personen var inte närvarande när avhysningen genomfördes i början av april.

I bostaden hittades däremot sex akvariefiskar, som bedömdes ha blivit övergivna.

Länsstyrelsen har beslutat att fiskarna ska omhändertas omedelbart av polisen. Myndigheten anser att "fiskarna är utsatta för lidande och menar att omständigheterna är sådana att ett omhändertagande av fiskarna är nödvändigt från djurskyddssynpunkt".

Akvariet har enligt uppgift sett relativt välvårdat ut, men efter att ägaren blivit avhyst räknar inte länsstyrelsen med att han kommer tillbaks för att ta hand om fiskarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10

Fängelse för svarta löner i byggbolag

Nyheter En företagare i byggbranschen som betalade ut svarta löner, har dömts till fängelse i två och ett halvt år.måndag 16/7 11:00