AKVARIE. Fiskarna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mostphotos

Sex fiskar har omhändertagits

Fiskar som utsätts för lidande har blivit föremål för ett omedelbart omhändertagande.

  • Publicerad 14:38, 16 maj 2018

En sundbybergare avhystes från sin bostad av kronofogden. Personen var inte närvarande när avhysningen genomfördes i början av april.

I bostaden hittades däremot sex akvariefiskar, som bedömdes ha blivit övergivna.

Länsstyrelsen har beslutat att fiskarna ska omhändertas omedelbart av polisen. Myndigheten anser att "fiskarna är utsatta för lidande och menar att omständigheterna är sådana att ett omhändertagande av fiskarna är nödvändigt från djurskyddssynpunkt".

Akvariet har enligt uppgift sett relativt välvårdat ut, men efter att ägaren blivit avhyst räknar inte länsstyrelsen med att han kommer tillbaks för att ta hand om fiskarna.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10