AKVARIE. Fiskarna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mostphotos

Sex fiskar har omhändertagits

Fiskar som utsätts för lidande har blivit föremål för ett omedelbart omhändertagande.

  • Publicerad 14:38, 16 maj 2018

En sundbybergare avhystes från sin bostad av kronofogden. Personen var inte närvarande när avhysningen genomfördes i början av april.

I bostaden hittades däremot sex akvariefiskar, som bedömdes ha blivit övergivna.

Länsstyrelsen har beslutat att fiskarna ska omhändertas omedelbart av polisen. Myndigheten anser att "fiskarna är utsatta för lidande och menar att omständigheterna är sådana att ett omhändertagande av fiskarna är nödvändigt från djurskyddssynpunkt".

Akvariet har enligt uppgift sett relativt välvårdat ut, men efter att ägaren blivit avhyst räknar inte länsstyrelsen med att han kommer tillbaks för att ta hand om fiskarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Lotten föll på cyklisterna

Nyheter Kommunens satsning på cykelväg intill koloniområdet i Duvbo har inte fallit i god jord. – Vi tycker att det är helt onödigt, säger Annika Kleveland.lördag 19/5 7:37

Nu stoppas all engångsgrillning

Nyheter Sugen på att fortsätta grilla? Glöm engångsgrillen närmsta tiden.torsdag 17/5 14:11