Medaljer. Glada killar efter att klubben tog med sig flera medaljer hem till Täby efter SM. Foto: Täby IS Friidrottsklubb

Sex SM-guld till Täbys unga Friidrottare

Det gick bra för Täby Friidtrott senaste SM tävlingen och flera unga tog medalj. Samtidigt letar de träningsplats då Tibble renoveras.

  • Publicerad 17:29, 18 mar 2020

Förra helgen kördes inomhusungdoms-SM i friidrott (IUSM) för 15-16 åringar i Örebro. Många tävlande kom från Täby IS Friidrottsklubb och de lyckades leverera på topp.

– Det var väldigt bra stämning, klapp och tjo och tjim. Man hade väl en känsla att det skulle gå ganska bra, men det gick ju över förväntan, säger tränare Fredrik Enander.

På 60 m häck kom tre Täbybor på prispallen, vinnaren Joel Enander, tvåan Albin Edgert och trean Viggo Stridh. Joel Enander fick även ett silver i längd.

Sara Winberg hoppade bra och tog personbästa med 3.90 i stavhopp och fick med sig guldet hem till Täby. Hon har tävlat i SM ett år innan, men för killarna var det premiär.

Trean i kula kom Fabian Mix, han lyckades även knipa ett silver i vikt (motsvarande slägga).

– Det är jättekul, vi har inte varit en "kastarklubb" tidigare och aldrig lyckats så här bra vad jag vet, säger han.

Nu satsar klubben på att komma bra till i SM pokalen, en tävling där de sex främsta i alla SM-tävlingar får poäng.

– Förra året kom vi på tionde plats, vi har fått en bra start i alla fall, säger han.

Renoveringen var efterlängtat

I dagarna började även arbetat med att göra om Tibblevallen, ett arbete som dragit ut på tiden.

– Det är inte optimalt, det hade varit bättre om de kommit igång vid hösten och att de var klara nu i vår. Men den behövde verkligen renoveras så det är skönt ett det äntligen görs, det är vi glada för, säger han.

Just nu tränar klubben i Sollentunahallen och han hoppas att arbetet håller tidsplan. Nu pågår en diskussion med kommunen, som står för kostnaderna för träning i andra kommuner, om var man kan vara om arbetet drar ut på tiden.

– Man får se hur det påverkar oss i höst. Vi letar efter en plats där vi skulle kunna träna till sommaren, säger han.

Några av lagen i Täby FC tränar just nu på Vikingavallen på grund av renoveringen bland annat herrlaget.

Renovering. Just nu grävs alla löparbanor upp på Tibblevallen som inte renoverats sedan 70- talet. Foto: Mikael Andersson

Detta renoveras

Kommunen gräver upp alla banor. Det ska nu finnas åtta stycken istället för sex.

En ny längdhoppsbana byggs.

En ny kastbus kommer på plats.

Fotbollsplanen kommer att breddas med en meter på långsidan och en meter på kortsidan.

Nivåskillnader på planen ska rättas till.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt