Minst tre bilar inblandade i Arningeolycka. Foto: Lotten Engbom

Sex till sjukhus efter olyckan i Täby

En stor trafikolycka med flertalet bilar inblandade skedde i morse på E18. Sex personer fördes till sjukhus med ambulans.

  • Publicerad 13:03, 28 feb 2018

På onsdagsmorgonen skedde en stor trafikolycka på E18, i höjd med Arninge. Larmet kom in 08.25.

LÄS MER: Olycka i Arninge - Cirka 20 bilar inblandade

Trafiken stod still på E18 i södergåenderiktning i höjd med Arninge fram till. Flertalet bilar var inblandade.

– Fem bilar är inblandade i en kökrock. Sedan är cirka 20 fordon inblandade, men alla har nog inte krockat med varandra. Bilar som har stannat runt omkring och står på sniskan, sa Magnus Bengtsson, ledningsoperatör till Täby Nyheter vid halv tio-tiden.

Enligt patrullen har sex personer förts till sjukhus med ambulans, en med benbrott i övrigt okända skador. Sex fordon har bärgats.

– Det var totalstopp i trafiken och det var jättehalt. Det stod bilar kors och tvärs över vägen, säger Erik Westring, ledningsoperatör.

E18 var avstängt i södergående riktning i över två timmar och många blev fast i köerna.

– Stänger man av E18 får det jättestora konsekvenser, säger Erik Westring.

Räddningstjänst hade fyra enheter, fyra brandbilar, på plats. Dessutom var polis, flertalet ambulanser och trafikverket på olycksplatsen.

Erik Westring uppmanar återigen bilisterna att hålla sig borta från vägarna.

– Det är som alla andra säger - behöver man inte ut och åka är det bäst att vara hemma. Eller köra väldigt, väldigt försiktigt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm