Pepp. Jorma Toivonen samlar på erotik och ska för tionde året ställa ut sin samling. Foto: Arkivbild: Linda Gren

Sexhistoriska museet i Bagis fyller 10 år

I en villa i Bagarmossen gömmer sig en smått unik samling erotik. Nu ställer samlaren Jorma Toivonen ut sina grejer i trädgården för tionde gången.

  • Publicerad 11:37, 14 maj 2019

När tidningen besökte Jorma Toivonen och hans samling 2015 visade han stolt upp sin galet stora samling av erotik. I hans hem på Riksrådsvägen 15 går att det att hitta böcker, tidningar, dildos, tavlor, en gynekologstol och Sveriges första Uppblåsbara Barbara. Bland väldigt mycket annat.

Då och då öppnar han upp för allmänheten och i år slår han på stort med anledning av att det är tio år sedan första gången. Lördagen 1 juni klockan 14 till 17 ställs delar av samlingen ut till allmän beskådan, i Jormas trädgård.

– I år blir det lite speciellt när det är jubileum. Jag utlovar en del saker som jag inte visat tidigare, säger Jorma Toivonen och meddelar att det enda som hotar evenemanget är regn, vilket vid tre tidigare tillfällen fått honom att ställa in.

Porr i Bagis väntas locka hundratals

Att det inte ska dyka upp folk är inget han behöver oroa sig för. Det hela har blivit lite av en tradition för många. Man kollar in samlingen och passar på att fika eller käka något grillat.

– Jag behöver inte göra någon reklam längre. Folk är glada och intresserade, och det kommer fler och fler för varje gång. Runt 400 personer tror jag det kommer vara på plats. Det kostar ju ingenting och hundarna är också välkomna, säger Jorma Toivonen.

Hur länge han ska fortsätta med gårdsutställningarna av det han kallar Sexhistoria museet är oklart.

– Drömmen är att visa upp sakerna på ett riktigt museum någon gång, men det är mycket byråkrati med det där, säger Jorma Tovionen.

Det här stör vi oss mest på hos grannen

Nyheter LISTA: Sakerna som skapar störst grann-ilska i Stockholm Irriterar du dig på dina grannar? Då är du långt ifrån ensam. Här är listan på vad flest personer ogillar med sina grannar.söndag 26/5 8:00

Nu är sommarens queerskejt igång i Söderort

Nyheter ✔ För alla ✔ Gratis utlån ✔ Coaching För tre år sedan startades tjejskejt, ett fredat rum som har vuxit enormt i popularitet sedan dess. Men något saknades, något för alla andra. Queerskejt växer nu fram i Högdalens skejtpark – och...fredag 24/5 16:06