Pepp. Jorma Toivonen samlar på erotik och ska för tionde året ställa ut sin samling. Foto: Arkivbild: Linda Gren

Sexhistoriska museet i Bagis fyller 10 år

I en villa i Bagarmossen gömmer sig en smått unik samling erotik. Nu ställer samlaren Jorma Toivonen ut sina grejer i trädgården för tionde gången.

  • Publicerad 11:37, 14 maj 2019

När tidningen besökte Jorma Toivonen och hans samling 2015 visade han stolt upp sin galet stora samling av erotik. I hans hem på Riksrådsvägen 15 går att det att hitta böcker, tidningar, dildos, tavlor, en gynekologstol och Sveriges första Uppblåsbara Barbara. Bland väldigt mycket annat.

Då och då öppnar han upp för allmänheten och i år slår han på stort med anledning av att det är tio år sedan första gången. Lördagen 1 juni klockan 14 till 17 ställs delar av samlingen ut till allmän beskådan, i Jormas trädgård.

– I år blir det lite speciellt när det är jubileum. Jag utlovar en del saker som jag inte visat tidigare, säger Jorma Toivonen och meddelar att det enda som hotar evenemanget är regn, vilket vid tre tidigare tillfällen fått honom att ställa in.

Porr i Bagis väntas locka hundratals

Att det inte ska dyka upp folk är inget han behöver oroa sig för. Det hela har blivit lite av en tradition för många. Man kollar in samlingen och passar på att fika eller käka något grillat.

– Jag behöver inte göra någon reklam längre. Folk är glada och intresserade, och det kommer fler och fler för varje gång. Runt 400 personer tror jag det kommer vara på plats. Det kostar ju ingenting och hundarna är också välkomna, säger Jorma Toivonen.

Hur länge han ska fortsätta med gårdsutställningarna av det han kallar Sexhistoria museet är oklart.

– Drömmen är att visa upp sakerna på ett riktigt museum någon gång, men det är mycket byråkrati med det där, säger Jorma Tovionen.

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00