Den dömde mannens försvar var att han skrev på sina memoarer. Bilden är en genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Sexköparens försvar: Research till memoarerna

Trots att han påkoms med gylfen nere nekar mannen på Södermalm till anklagelserna om sexköp. Enligt egen utsago var han endast i lägenheten för att göra research till sina memoarer.

  • Publicerad 15:28, 25 mar 2020

Mannen dömdes 19 mars av tingsrätten för sexköp. Händelsen ska ha ägt rum i en lägenhet på Södermalm 9 januari. Polisen tipsades och kunde genom en glipa i persiennerna bevittna brottet och samla bevis.

Kvinnan som var inblandad i händelsen berättade i ett förhör att mannen köpt sex av henne. Polisen som vittnade på plats delgav också uppgiften att den dömda mannens gylf inte varit helt stängd när mannen stoppats utanför lägenheten.

Dömdes till dagsböter

Den dömda mannen ser ändå sig själv som oskyldig till brott. Varför han varit i lägenheten handlar enligt honom om ren och skär research. Enligt domstolsbeslutet sammanfattades en del av hans försvar med: "Han skriver sina memoarer och tog inom ramen för det arbetet kontakt med kvinnan".

Tingsrätten såg det som utom rimligt tvivel att mannen begått det brott som han åtalas för och tilldelas 50 dagsböter på totalt 31 000 kronor.

Nyheten uppmärksammades först av nyhetsbyrån Siren.