PRISPALLEN. Medaljörerna i dam- och herrklassen från vänster: Carola (1:a), Nancy (2:a), Awet (2:a), Rachid (1:a), Mhretab (3:a) och Tatiana (3:a). Foto: SFI Sundbyberg

Sfi-loppet runt Lötsjön har blivit tradition

Drygt 120 engagerade sig och hälften sprang tre varv när Svenska för invandrare i Sundbyberg arrangerade sfi-loppet runt Lötsjön.

  • Publicerad 11:35, 18 jun 2019

För tredje året har sfi-loppet genomförts och läraren Johanna Österljung är säker på att evenemanget fått fäste som tradition.

– Vi har flera idéer kring hur den här dagen ska utvecklas. Nästa år ska vi till exempel ha pris för bästa hejaklack. Ett syfte med arrangemanget är att visa upp vår fina omgivning, vi jobbade även språkligt under dagen och fick en härlig stämning, säger Johanna Österljung.

Tipspromenad och picknick var två av sidoarrangemangen och i själva loppet deltog 50-60 personer som sprang fyra kilometer, vilket är tre varv runt Lötsjön. Nytt för året var att Friskis&Svettis skötte uppvärmningen innan start.

Nyfikna stannade till för att titta och en stor grupp kanadagäss fick spring i benen, men valde fel riktning och genade dessutom över gräset, innanför bangränsen.

– Vi är jättenöjd och har fått bra respons från eleverna, tillägger Johanna Österljung.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt