Skulder. SGE Construction AB, med mångmiljonskulder, inleder ny företagsrekonstruktion. Foto: Fredrik Gustafsson

SGE beviljas ett andra rekonstruktionsförsök

Första försöket misslyckades. Nu får Enköpingsföretaget SGE Construction en ny chans att rekonstrueras.

  • Publicerad 09:46, 2 apr 2019

Innan årskiftet inleddes en rekonstruktion av Enköpingsföretaget SGE Construction AB. Men det dröjde inte länge förrän innan bolagets rekonstruktör, Henrik Dahlgren, gav upp.
 – Jag har begärt att bli entledigad, sade Henrik Dahlgren i en av Ena-Håbo Tidningens tidigare artiklar om byggföretaget.
Anledningen till varför han bad om att bli entledigad från uppdraget valde han, enligt honom själv, hålla för sig själv.

Men nu har SGE beviljats en andra chans. Den 14 mars inleddes en ny rekonstruktion av byggföretaget i Stockholms tingsrätt.
I ansökan om företagsrekonstruktion skriver bolagets representant Per Hagerman att SGE har leverantörsskulder på 9,9 miljoner kronor, samt en skatteskuld på 1,7 miljoner kronor. Men enligt bolaget är pengar på väg in.
Dels 700 000 kronor i fakturerade kundfordringar, samt mellan en och en och en halv miljon kronor i försäkringsersättning. Enligt bolaget har man varit utsatta för en rad stora inbrott på byggplatser under inledningen av 2019. Vilket bidragit till stora utgifter hävdar SGE:s representant i ansökan.

Huvudanledningen till bolagets likviditetsbrist tillskrivs dock ett annat bolag. Enligt ansökan hamnade SGE på obestånd efter att ett radhusbygge, med totalt 77 hus, stannade av halvvägs på grund av att SGE:s uppdragsgivare saknade ekonomiska förutsättningar att kunna fortsätta byggandet.

Enligt bolaget har man en stark orderstock på cirka 19,5 miljoner kronor. För dessa projekt kommer man att hyra in personal.

Bedrägerivåg – men nu har Enköping lärt sig!

Nyheter Tre bedrägeriförsök stoppades på lördagen. Enköpingsbor gick inte på bluffen om att de skulle logga in på sina konton. En klassisk trängselstöld tidigare i veckan kunde däremot inte avvärjas.söndag 13/10 10:42

Mordförsök, grov misshandel och en hjälte i Koffsan

Nyheter Natten mot lördag kunde en person avbryta en större båtstöld i Koffsan. I Örsundsbro blev en man knivskuren i vad som kan vara ett mordförsök och i Enögla blev en man misshandlad. Här är...lördag 12/10 9:00