Foto: Claudio Britos/Privat

Shayanfallet: 15-åring släppt ur häkte

I dagarna beslutas det om den huvudmisstänkta för mordet på Shayan Gaff ska fortsätta sitta häktad. En 15-åring som misstänks för medhjälp till mordet släpptes ur häkte i slutet av december, skriver tidningen Mitt i.

  • Publicerad 17:43, 9 jan 2019

Sent på kvällen den 21 oktober sköts den 22-åriga lärarstudenten Shayan Gaff till döds i Segeltorp centrum. Fallet har blivit extra uppmärksammat eftersom en av polisens huvudteorier har varit att Shayan Gaff egentligen inte var den tilltänkta måltavlan, att skytten tog miste.

I mitten av december tog mordutredningen rejäla kliv framåt då tre personer från samma område i Huddinge häktades – en 25-åring misstänkt för mord och två 15-åringar misstänkta för medhjälp till mord.

I slutet av december släpptes den ena 15-åringen, då hovrätten gick emot tingsrättens häktningsbeslut och ansåg att misstankarna inte var tillräckligt starka. Det skriver tidningen Mitt i. Han är dock fortfarande misstänkt.

Förra veckan omhäktades den andra 15-åringen, som förutom medhjälp till mord är misstänkt för grovt narkotikabrott.

I morgon, den 10 januari, går åtalstiden ut för den huvudmisstänkta 25-åringen. Till Mitt i säger kammaråklagaren Anna Stråth att hon tänker begära att han omhäktas.

Totalt har sex personer delgivits misstanke om brott i samband med utredningen.