Foto: Claudio Britos/Privat

Shayanfallet: 15-åring släppt ur häkte

I dagarna beslutas det om den huvudmisstänkta för mordet på Shayan Gaff ska fortsätta sitta häktad. En 15-åring som misstänks för medhjälp till mordet släpptes ur häkte i slutet av december, skriver tidningen Mitt i.

  • Publicerad 17:43, 9 jan 2019

Sent på kvällen den 21 oktober sköts den 22-åriga lärarstudenten Shayan Gaff till döds i Segeltorp centrum. Fallet har blivit extra uppmärksammat eftersom en av polisens huvudteorier har varit att Shayan Gaff egentligen inte var den tilltänkta måltavlan, att skytten tog miste.

I mitten av december tog mordutredningen rejäla kliv framåt då tre personer från samma område i Huddinge häktades – en 25-åring misstänkt för mord och två 15-åringar misstänkta för medhjälp till mord.

I slutet av december släpptes den ena 15-åringen, då hovrätten gick emot tingsrättens häktningsbeslut och ansåg att misstankarna inte var tillräckligt starka. Det skriver tidningen Mitt i. Han är dock fortfarande misstänkt.

Förra veckan omhäktades den andra 15-åringen, som förutom medhjälp till mord är misstänkt för grovt narkotikabrott.

I morgon, den 10 januari, går åtalstiden ut för den huvudmisstänkta 25-åringen. Till Mitt i säger kammaråklagaren Anna Stråth att hon tänker begära att han omhäktas.

Totalt har sex personer delgivits misstanke om brott i samband med utredningen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.