DEBUT. Alan Dzjusojev debuterade för Bajen på annandagen. Foto: Sacharias Källdén

Sibiriska mästaren lämnade ryska kylan – för Bajen

Världens kanske bäste finns numer på Söder. Alan Dzjusojev, 25, från Sibrien är ryska bandylandslagets lagkapten och Hammarby bandys senaste nyförvärv.

  • Publicerad 20:00, 10 jan 2018

Vi träffar den ryske mittfältaren i Hammarbys omklädningsrum på Zinkensdamm, bara några veckor efter att han landat på svensk mark. Han har precis spelat sina första matcher i grönvit dress, bland annat annandagsderbyt mot Tellus som drog över 6 000 personer till Zinken. Alan pratar lite engelska men ingen svenska, så den rysksvenske tränaren Misja Pasjkin hjälper till med intervjun då han hoppar in som tolk.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alan om Bajens fans: "Jag hade så klart hört talas om Hammarbys fans och tittat mycket på Youtube från matcherna. Det var otroligt häftigt att få uppleva det på riktigt och allting känns toppen här. På annandagen var det en fantastisk inramning. Södermalm har jag inte hunnit se så mycket mer än Zinken av men jag vet att många här hejar på oss. Jag hoppas verkligen att alla dyker upp till matcherna resten av säsongen. Vi har ett väldigt bra lag!"

Alan om att bo i Stockholm: "Jag är uppväxt i Sibirien, och bodde senast i den sibiriska staden Krasnojarsk som är ungefär lika stor som Stockholm, men här finns till exempel tunnelbana som vi inte hade där. Staden verkar fin! Sen så är det ungefär 25 minusgrader i Sibirien den här tiden på året så jag saknar inte det allt för mycket just nu, ha ha."

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alan om att sitt mål med säsongen: "Som spelare vill jag göra det jag är bra på så att mina lagkamrater bli bättre."

Tränaren Misja Paskjin om Alan: "I min värld så är han topp 2-spelare som finns just nu. Det känns fint att ha honom i laget. Sen så vill jag understryka att Hammarby spelar som ett lag och alla är viktiga. Vi är en tajt grupp, och alla måste göra sitt jobb bra om vi ska vara bra."

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alan Dzjusojev

Född: 1992 i Omsk, Sibirien

Klubbar: Jenisej (2009-2016, 2017), Sandviken (2016-2017)

VM-guld: 4

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.