Beatrice Rugland Timgren, Sverigedemokraterna. Foto: Jonas Månsson

Siktet inställt på Bryssel

Hon ville förändra bilden av Sverigedemokraterna. Nu kandiderar Stenhamrabon Beatrice Rugland Timgren till EU-parlamentet.

  • Publicerad 15:32, 15 apr 2019

Jag vill öka medlemsländernas självbestämmande och minska överstatligheten.

Politiskt intresse har länge funnits hos Beatrice Rugland Timgren. Hon var tidigare medlem i Moderaterna utan aktivt engagemang. Det kom när hon i höstas gick med i SD.

– En av anledningarna var att Sverigedemokraterna tyvärr är svaga bland yngre, välutbildade kvinnor i storstäderna. Då tänkte jag att det antagligen finns mycket fördomar. Med mitt engagemang ville jag bryta den negativa bild som finns av Sverigedemokraterna i den gruppen, säger hon.

Hon intresserar sig för Europapolitik och vill förändra EU inifrån.

– Jag vill öka medlemsländernas självbestämmande och minska överstatligheten. Sedan ser jag också att vissa problem som miljöhot, organiserad brottslighet och terrorism är gemensamma problem som vi måste lösa gemensamt i EU, säger hon.

SD har inom rikspolitiken varit kritiska till svenskt EU-medlemskap. Beatrice Rugland Timgren ser både för- och nackdelar.

– Just nu skulle det vara dumt av Sverige att lämna EU. Det finns många positiva delar med EU som fri handel och samarbete inom miljö. Sedan tycker jag också att det finns vissa saker man måste ta tag i när det gäller EU, till exempel korruption och det enorma slöseriet. Jag tycker att skattepengarna måste användas mer ansvarsfullt, säger hon.

Hur ser din valkampanj ut?

– Jag kommer stå på torget i Ekerö, prata med folk och synas i sociala medier.

Beatrice Rugland Timgren

Parti: Sverigedemokraterna.

Ålder: 29.

Familj: Två barn och man.

Bor: Stenhamra.

Gör: Arbetar inom fordonsindustrin som produktionstekniker och delprojektledare.

Några hjärtefrågor: Gemensamma klimatpolitiska åtgärder, handel med utsläppsrätter och inkludera andra länder utanför EU.

Listplacering: 25.

Mälarökandidater

På Mälaröarna finns två kandidater till EU-parlamentet. Förutom SD:s Beatrice Rugland Timgren kandiderar även Kerstin Annadotter från Partiet vändpunkt. Henne möter ni nästa vecka.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15