Simma. Simhallen måste hållas stängd från och med måndag. Akut renoveringsbehov. Foto: Mostphotos

Simhallen måste stängas för akut renovering

Simhallen i Enköping är i dåligt skick. Nu måste simhallen hållas stängd i tre dagar nästa vecka för en akut renovering. – Det läcker en hel del, säger Iréna Store, som arbetar i Idrott shuset.

  • Publicerad 13:35, 21 feb 2019

Det är en skvalpränna på kortsidan av 25-metersbassängen som läcker.

Att idrottshuset, och simhallen i synnerhet, är i dåligt skick är vida känt i Enköping. Men i väntan på att det nya familjebadet byggs färdigt så är det dessa bassänger som erbjuds Enköpingsborna.

Nu kommer simhallen att stängas tillfälligt på grund av att man måste genomföra en akut renovering.

”Ville inte hålla stängt”

– Det är ett läckage s om ska lagas. Det är en skvalp­ränna på kortsidan av 25-metersbassängen som läcker. Kortsidan mot badvakternas kontor. Och det läcker en hel del, så vi förlorar en hel del vatten. Så det här måste åtgärdas, säger Iréne Store, som arbetar på Idrottshuset, och tillägger:

– Vi ville inte hålla stängt den här veckan, i och med att det är lov.

Stark lukt

Simhallen håller stängt i tre dagar. Från måndagen den 25 februari till och med onsdagen den 27 februari.

– Arbetet beräknas vara klart under onsdagen. På onsdagskvällen öppnas rehab-bassängen för allmänheten. De övriga bassängerna öppnar på torsdagsmorgonen, säger Iréne Store.

Anledningen till att hela simhallen måste hållas stängd, trots att det bara är 25-metersbassängen som måste renoveras är för att läckaget ska lagas med epox-lim, vilket luktar väldigt starkt.

Dessutom får det inte komma i kontakt med vatten under tiden lagningen härdar.

Nytt badhus på väg

Samtidigt som simhallen håller stängt nästa vecka så fortgår, ett par stenkast bort från Idrottshuset, bygget av det nya familjebadet. Men det dröjer innan de första armtagen kan tas i den nya hallen.

Planen är att badet ska stå färdigt årsskiftet 2020-2021.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01