Sport och kultur. Ishallen, simhallen och biblioteket håller öppet på sportlovet. Foto: Wikimedia Commons

Simma, skrinna, filma och dröm på sportlovet

Vecka 8 är det sportlov i Håbo kommun. Då finns det goda möjligheter att ägna sig åt både sport och kultur. Ishallen, simhallen och biblioteket håller öppet.

  • Publicerad 10:44, 13 feb 2019

Den 18 till 22 februari är det sportlov för skoleleverna i Håbo kommun. Då finns det goda möjligheter till aktiviteter. Vid vårvintersol anser många att det bästa är att vara utomhus, men det går också att vara aktiv inomhus.

Ishallen och simhallen håller öppet för den som vill åka skridskor eller simma under de lediga dagarna.

Den som är kulturintresserad kan även besöka biblioteket, som under lovet anordnar aktiviteter under rubriken "Drömmarnas lov". En av aktiviteterna heter "Drömmaskinen" och kan genomföras under alla dagar i veckan.

Har du drömt något spännande? Skriv eller rita din dröm och lämna in i den i biblioteketes "drömmaskin". Efter lovet förvandlar maskinen alla drömmar till en stor "drömtavla" som sätts upp i biblioteket.

På biblioteket kommer det den 20 februari även att hållas en filmworkshop, för barn i åldrarna 10 till 15 år som vill spela in en film. Aktiviteten har ett begränsat antal platser och kräver föranmälan.

Bakgrunden till det svenska sportlovet går att spåra tillbaka till ransoneringen under andra världskriget. Man införde 1940 "kokslov" för att minska kostnaden för uppvärmning av skolor. Förutom ransoneringsbehovet fanns även en önskan att stadsbarn skulle ägna sig åt hälsosamma aktiviteter i det fria, exempelvis skidåkning. Efter andra världskriget blev det hälsoaspekten som gjorde att sportlov till sist infördes i hela Sverige.

Sportlov i Håbo

Ishallen är öppen varje dag under vecka 8. Endast på vissa tider är det tillåtet att ha klubba på isen.

Simhallen är öppen måndag till lördag. Vissa tider är dock barnfria.

Biblioteket är öppet måndag till lördag.

Läs mer på kommunens hemsida www.habo.se.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet