Siri von Malmborg har podden Hungriga hjärtan. Hon är uppvuxen på Kungsholmen och bor idag på Södermalm. Foto: Mimmi Epstein

Siri gör podd av folks kärlekshistorier

Kärlek när den påverkar som mest. I varje avsnitt av nya podden Hungriga hjärtan får lyssnaren möta en persons starkaste relationsberättelse.

  • Publicerad 06:53, 20 feb 2018

Siri von Malmborg hade varit i relationer i tio år när hon blev singel för två år sedan.

– Jag började tänka: hur funkar det här? Samtidigt hade många omkring mig ett stormigt kärleksliv. Kanske var det någon form av 30-årskris, att man började ändra sin bild av kärlek, ställa andra krav på en relation, säger hon.

Det är med speglingar från sina egna erfarenheter och tankar om kärlek som Siri von Malmborg låter sina intervjupersoner få ta plats. Varje avsnitt är en persons berättelse.

– De berättar om den kärleksberättelse som påverkat dem mest i livet. Det behöver inte vara den lyckligaste utan den som definierat dem, säger Siri von Malmborg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I ett av avsnitten pratar entreprenören Anitha Schulman om hur det gick till när hon var nyskild, hade bestämt sig för att leva som singel och blev superförälskad. I ett annat berättar en kille om när hans flickvän dog i diskoteksbranden i Göteborg.

– Berättelserna skiljer sig väldigt mycket åt, en del är allvarligare. Kärlek är ju ett så stort ämne att det också blir ett sätt att berätta historier om vår samtid, säger Siri von Malmborg.

Att göra en podd om kärlek har varit en dröm.

– Alla kan relatera till det. Och det är demokratiskt: man kan inte regissera sig själv som på sociala medier. Alla vill ju bli älskade för den man är. Det går inte att gömma sig bakom lager av identiteter. Alla kämpar, oavsett om man är snygg, arbetslös eller framgångsrik.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hungriga hjärtan är en podd i P1, Sveriges radio. Den finns även i appar där poddar finns.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.