Luis Padilla Ortecho, Hani Parsi, Åsa Karlsson och Magnus Nylund har alla utnämnts till Årets eldsjälar på Röda Linjen. Men vem ska få titeln i år? Någon "som gör det lilla extra", tycker Atakan Kara (t.h.), från Mitt127.

Sista chansen att nominera din orts eldsjäl

Vem ska bli 2018 års eldsjäl på röda linjen? Det bestämmer du. Men nu börjar tiden rinna ut, på söndag går tiden ut för att nominera den person som du tycker gör ditt område bättre.

  • Publicerad 14:20, 12 okt 2018

Din grymma granne som sprider bra stämning i området? Fotbollstränaren i lokala laget eller läraren som får alla barn att älska matte? Vem blir årets eldsjäl på röda linjen 2018? Det bestämmer du. Tjugo nomineringar har redan kommit in till tävlingen som SkärholmenDirekt ordnar tillsammans med systertidningarna Botkyrka- och HuddingeDirekt och Mitt127.

Men nu börjar tiden rinna ut! Söndag den 14 oktober är sista chansen att nominera din eldsjäl. Skicka in din nominering här.

– Jag tror och vet att det finns många fler eldsjälar i våra områden som förtjänar att uppmärksammas, så jag väntar mig många fler, säger Atakan Kara, projektledare på Mitt127.

Förra året var det Skärholmsbon Åsa Karlsson, förskolepedagogen som kan 999 lekar, och fritidsledaren Magnus Nylund, "Fittjas pappa", som i stenhård konkurrens blev årets eldsjälar på röda linjen.

– Känner man någon i ens omgivning som har påverkat ens liv mycket, då är det minsta en kan göra att nominera den personen. Eldsjälar brukar inte få den uppskattning de förtjänar, det här ett bra tillfälle att lyfta dem, säger Atakan Kara, projektledare på Mitt127, som arrangerar tävlingen tillsammans med SkärholmenDirekt, BotkyrkaDirekt och HuddingeDirekt.

Den som gör det lilla extra

Reglerna är enkla: Alla som bor eller på något sätt är verksamma längs tunnelbanans röda linje, från Bredäng till Norsborg, kan bli nominerade.

– Det här är priset för de som gör det där lilla extra. Som läraren som stannar fem minuter efter sin arbetstid för att prata med en elev eller för att hjälpa dem med en läxa, säger Atakan Kara.

En jury, bestående av representanter från Mitt127, våra tidningar samt tidigare pristagare, kommer välja ut sex kandidater av de nominerade. De kommer att presenteras i tidningen och på våra webbsidor – och sen är det upp till dig att rösta på vem som förtjänar priset bäst.

Juryns och allmänhetens röster kommer att avgöra de två vinnarna, som presenteras i slutet av december.

Nominera: Här kan du nominera den person som du tycker ska bli Årets eldsjäl på röda linjen 2018.

De blev Årets eldsjälar på Röda linjen 2017:

Årets eldsjäl på Röda linjen 2018

Varje år arrangerar föreningen Mitt127 och tidningarna SkärholmenDirekt, BotkyrkaDirekt och HuddingeDirekt Årets eldsjäl på Röda linjen.

Det är allmänheten som får nominera vilka eldsjälar som kan bli aktuella för priset. Personerna som nomineras ska antingen bo eller vara verksamma längs tunnelbanans röda linje, från Bredäng till Norsborg.

Senast den 14 oktober måste du skicka in din nominering på Mitt127:s webbsida.

Därefter väljer en jury ut sex kandidater till priset. De kommer att presenteras löpande i våra tidningar och därefter får allmännheten rösta om vem som förtjänar priset bäst.

Allmänhetens och juryns röster kommer avgöra vilka två eldsjälar som får priset.

Tidigare vinnare:

2016: Ungdomsledaren Hani Parsi och fritidspedagogen Luis Padilla Ortecho.

2017: Fritidsledaren Magnus Nylund och barnskötaren Åsa Karlsson.