Blir det Alexander, Oriana, Habib, Matilda, Crishan eller William som blir Årets eldsjäl på röda linjen? Det får du vara med och bestämma: idag öppnar röstningen!

Sista chansen att rösta på årets eldsjäl

Snart avgörs det vilka två som kommer stå som vinnare i Årets eldsjäl på röda linjen. Många har lagt sin röst på våra fantastiska finalister. Har du inte röstat på din favorit än? Då är det dags nu.

  • Publicerad 16:15, 13 dec 2018

Imorgon fredag klockan 23:59 stänger omröstningen i vår och MItt127:s tävling Årets eldsjäl på röda linjen. Och enligt Atakan Kara, tävlingsgeneral på Mitt127 har trycket på omröstningen varit stort.

– Det känns som att engagemanget i år är större än någonsin! Förra året röstade totalt två tusen personer, i år hade vi över tusen röstande direkt när omröstningen öppnade, säger han.

"Verkligen jämnt"

Och enligt Atakan Kara är det otroligt jämnt mellan de sex finalisterna. De som fortfarande inte har röstat kan vara de som avgör vilka två som blir vinnare.

– Det är verkligen jämnt nu. Det skiljer sig bara några få röster mellan dem som har flest röster. Man kan påverka mycket med sin röst, säger han.

Alla är vinnare

Och trots att det är en tävling är alla sex finalister är lika värdiga vinnare, påpekar han. Tanken är inte att ställa dem mot varandra utan att kunna lyfta och tacka några av alla de eldsjälar som finns längs röda linjen. Alla nominerade och finalister är vinnare.

– Vi tycker inte att eldsjälar lyfts upp tillräckligt mycket idag. Vi har hur många eldsjälar som helst i våra områden och det kommer aldrig att gå att tacka dem för allt de gör. Men kan vi bara lyfta en del av dem varje år så får i alla fall några det tack de förtjänar, säger Atakan Kara.

Vilka två som blir Årets eldsjälar på röda linjen offentliggörs nästa vecka.

Rösta på eldsjal.mitt127.se. Har du inte bestämt dig än? Här är kan du se och läsa om alla kandidater:

Nu är det dags att rösta på årets eldsjäl

Rösta! Atakan Kara, projektledare på Mitt127 som arrangerar Årets eldsjäl på röda linjen tillsammans med tidningen, påminner om att det är sista chansen att rösta nu. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus