Rolf Carlsson (S). Foto: Fredrik Gustafsson

Sista mötet: ”Nu lämnar vi detta hus”

Måndagens kommunfullmäktigesammanträde blev inte bara det sista innan sommaruppehållet. Det blev också det sista i kommunhuset, innan det rivs.

  • Publicerad 13:15, 13 jun 2019

– Vi har kommit till vägs ände, inte bara vad gäller dagens fullmäktigesammanträde, utan vi är också beredda att avsluta en epok. Tiden i det här rummet har lidit mot sitt slut, sade kommunfullmäktiges ordförande Rolf Carlsson (S) när han avslutade det sista sammanträdet från talarstolen.

Rolf Carlsson har själv lett 44 fullmäktigesammanträden som ordförande i salen. Och för att göra avslutningen av det sista fullmäktigemötet i rivningshuset lite mer ceremoniell hade han tillsammans med de andra gruppledarna bestämt att samtliga ledamöter skulle gå ur lokalen i procession.

– Med det vill vi mena att nu lämnar vi detta hus, sade Rolf Carlsson och tillade avslutningsvis:

– Nu ska vi ha sommarlov. Nästa gång vi kliver in i en lokal igen så är det i Korsängskolans aula den 16 september.

Och därefter lämnade samtliga fullmäktiges ledamöter i procession.

Förra våren evakuerades kommunhuset på Kungsgatan. Det efter att flera undersökningar visat att huset var angripet av röt- och mikrobiella skador i trästommen. Nu bedömer Fastighetsavdelningen på kommunen att Kommunhuset varken kan eller ska renoveras. I stället har tekniska nämnden gett fastighetsavdelningen i uppdrag att riva kommunhuset så fort som det är möjligt.

Bergvretenskolan vidare i Vi i femman

Nyheter 106 klasser i Uppsala län sökte, men det var bara åtta klasser som gick vidare. Bergvretenskolans 5C är en av dem. De ska nu tävla i Sveriges största kunskapstävling ”Vi i femman” i P4 Uppland.tisdag 21/1 12:57

Ingen skidbacke i Skattmansö i år

Nyheter I dagarna var det tänkt att Skattmansöbacken skulle öppnas för allmänheten. Men så kommer det inte att bli. – Det är förjävligt, säger Linus Lindbom, Skattmansöådalens ordförande.tisdag 21/1 9:40