Sista säsongen för kiosken vid Drottningholms slott

En långdragen process närmar sig slutet. Efter sommaren ska Pressbyråkiosken i Drottningholm slutligen rivas. – Vi har full verksamhet fram till dess, säger ägaren Johanna Blondin.

  • Publicerad 11:02, 26 mar 2019

I över två år har frågan om Pressbyrås avveckling på Drottningholms slottsområde diskuteras och datumet har skjutits fram flera gånger. Statens fastighetsverk har sett över området som leder in till slottet och mottagit synpunkter från Internationella världsarvsorganet. Dessutom ska det värnas om några hundraåriga träd på platsen.

– Vi har fått kritik om angöringsplatsen och att Pressbyrån inte är en värdig förstapunkt som man möter när man kommer till världsarvet. Vi kan hålla med om att entrésituationen måste förstärkas och förbättras, säger Lotta Günther, fastighetschef på Statens fastighetsverk.

I samtal med Pressbyråns ägarbolag Reitan har man kommit fram till när kiosken ska bort. Den 31 augusti är sista dagen.

Då har Trafikverket sagt att de måste ha tillgång till platsen, säger Lotta Günther.

I somras tog Johanna Blondin över driften av kiosken i väntan på avveckling.

– Många kommer in och säger att de vill att vi ska vara kvar. Det känns jättetråkigt att vi inte får vara det, säger hon.

Enligt Blondin fanns en möjlighet till verksamhet även efter sommaren.

– Som jag har fått det återberättat har Reitan velat ha en förlängning, men inte fått någon garanti om nästa högsäsong. Då vill man inte förlänga över vintern. När garantierna inte fanns sa man att vi avslutar efter högsäsongen 2019, säger hon.

En ersättning för kiosken är utlovad, men när och var är i dagsläget inte klart.

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

Nyheter En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.torsdag 18/4 6:30

Hon vill se vändpunkt i EU:s klimatpolitik

Nyheter Partiet vändpunkt vill vara just en vändpunkt för klimatpolitiken. Nu siktar Kerstin Annadotter i Kungsberga på EU-parlamentet.torsdag 18/4 1:15