Idrott. Sjöängsskolan ska få fyra omklädningsrum i stället för dagens två. Foto: SISAB

Sjöängsskolan får fler omklädningsrum

Flaskhalsen på Sjöängsskolan ska byggas bort. Fyra omklädningsrum i stället för två ska ge tryggare elever, handikappanpassning och möjlighet till fler elever.

  • Publicerad 12:03, 5 mar 2018

Sjöängsskolan vid Örby Slottspark i Älvsjö ska få fler omklädningsrum i anslutning till idrottssalen. I dag fungerar omklädningsrummen och idrottssalen som en flaskhals, vilket gör att skolan inte kan ta emot fler elever. I dag har skolan 741 elever men egentligen har skolan en kapacitet för 888 elever.  

– Vi gör den här ombyggnaden för att underlätta schemaläggningen i skolan. Med fler omklädningsrum kommer det att bli ett bättre flöde för eleverna, säger Monica Strandgren, projekthandläggare på utbildningsförvaltningens lokalenhet i Stockholms stad.

Inga krockar

Totalt kommer skolan få fyra omklädningsrum, vilket gör att fler elever kan använda idrottssalen. Det innebär också att yngre och äldre elever inte kommer att behöva klä om i samma omklädningsrum framöver.

– Idag har vi ett omklädningsrum för flickor och ett för pojkar. När vi nu i stället får två rum för pojkar och två för flickor kommer vi slippa krockar och en klass i taget kan byta om. Det ökar också tryggheten för eleverna, säger Angela Svensson, rektor på Sjöängsskolan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bygget är planerat mellan juni 2018-november 2018, men än har ombyggnationen inte fått bygglov, och en överklagan skulle kunna omkullkasta tidsplanen. Monica Strandgren räknar dock med att bygget kommer igång i sommar. Det enda som skulle kunna bromsa upp är en utbyggnad där ett materialförråd ska byggas, men hon tror inte att utbyggnaden kommer att överklagas eftersom den är så liten till ytan.

Utomhusidrott

Eleverna kommer under byggtiden att ha utomhusidrott och ska inte behöva evakueras till andra lokaler.

– Det kommer att krävas en klok planering av idrottslärarna eftersom vi inte kommer att tillgång till omklädningsrum under en period, säger Angela Svensson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lokalerna kommer i och med ombyggnaden också att tillgänglighetsanpassas. Två handikapptoaletter och en ramp till entrén ska byggas. Duschbås ska också skapa mer avskildhet för eleverna.

– Om vi skulle få en rullstolsburen elev idag skulle den personen inte kunna ha idrott och det är ju helt galet. Nu får vi en handikappanpassad dusch och toalett på varje sida, vilket även innebär att om det finns elever som vill duscha helt separat är det möjligt. Det ger större flexibilitet, säger Angela Svensson.

Det finns idag inga planer på att ta in fler elever på skolan efter ombyggnationen, men möjligheten finns för en extra klass på skolan, enligt Angela Svensson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48