SISTA HÄLSNINGAR. Blommor och marschaller i anslutning till platsen där en man i 20-årsåldern blev beskjuten natten till nyårsafton. Foto: Jonny Andersson

Sju anhållna för mord i Rinkeby

Totalt sju personer har anhållits misstänkta för inblandning i det mord som skedde i Rinkeby natten till nyårsafton. Kring lunch i morgon måste åklagaren ta ställning till om de fem först anhållna ska begäras häktade.

  • Publicerad 15:00, 2 jan 2020

Tidigt på natten till den 31 december kom larm om en skjutning vid Rinkebyterrassen. På platsen konstaterades en ung man skottskadad i en bil. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador, några timmar senare meddelade polisen att han avlidit.

Kort efter händelsen grep polisen fem män misstänkta för mordförsök, vilket senare ändrades och samtliga är på sannolika skäl misstänkta för mord.

Två av de fem greps i nära anslutning till brottsplatsen och ska, enligt uppgifter, haft rånarluvor samt skyddsvästar och vittnen har uppgivit att de sett maskerade personer i anslutning till brottsplatsen.

Senare i utredningsarbetet har ytterligare två personer anhållits, på skälig misstanke om inblandning i mordet.

Åklagaren Alexandra Bittner har avböjt att kommentera ärendet. I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten skriver hon:

– Flera utredningsåtgärder pågår, med ett stort antal förhör med misstänkta och vittnen. Tekniska undersökningar genomförs också och filmmaterial gås igenom. Senast i morgon klockan 12 behöver jag ta ställning om fem av dem ska begäras häktade eller släppas på fri fot. För de övriga två går fristen ut i helgen.

Sju personer är anhållna misstänkta för mordet vid Rinkebyterrassen. Foto: Jonny Andersson

Stockholm Direkt