Trygghetsinsats. I dag, fredag, och under helgen kommer polisen utöka sin närvaro i Östberga och Älvsjö för att försöka förhindra fler våldsdåd. Foto: Sacharias Källdén

Sju män har gripits efter skottlossning i Älvsjö

Sent i går kväll avlossades flera skott i Solberga i södra Stockholm. Tre män skadades, varav en allvarligt, och vårdas nu på sjukhus. Under natten har sju män i 20-årsåldern gripits.

  • Publicerad 11:29, 26 jun 2020

Det är andra gången på kort tid som skott avlossats i stadsdelen Älvsjö. Förra helgen sköts en man till döds i Liseberg och vid 23.30 i går kväll, den 25 juni, hördes flera skarpa smällar i det intilliggande området Solberga.

Två skadade män hittades på platsen där skotten troligtvis avlossades. De fördes till sjukhus med ambulans. Senare under natten kom en tredje skadad man in till sjukhuset, som polisen kopplar till skjutningen i Solberga. Enligt polisen är en av männen allvarligt skadad, men ska inte ha livshotande skador. De andra två har skadats lindrigt.

Under natten har polisen gripit sju personer misstänkta för inblandning i skjutningen som polisen utreder som försök till mord. Fyra är anhållna och tre är gripna.

Ser ingen koppling

I veckan häktades två män misstänkta för inblandning i förra helgens mord i Liseberg. Även den skjutningen tror polisen har kopplingar till den kriminella gängmiljön. Tidigare under veckan gjordes flera tillslag, bland annat mot lägenheter i Östberga.

Polisen ser i nuläget ingen koppling mellan de två skjutningarna.

I dag och i helgen kommer polisen vara extra synliga i Älvsjö och Östberga för att försöka förhindra fler våldsdåd. De gör också det för att boende i området enklare ska kunna lämna uppgifter som kan vara till hjälp i utredningen.