Ska bli ett mecka för bilfilmer

Regnet och bokningarna kan börja flöda. I måndags kunde Igelkott Studios demonstrera en bilscen i ösregn i en nu helt färdig studio i Brunna. – Vi ska bli ett mecka för alla bilscener i Europa, säger Eric Hasso, VD.

  • Publicerad 09:15, 9 feb 2018

Upplands-BroBladet har följt hur Igelkott Studios filmstudio har trätt fram sedan den bara var ett skal med påbörjad isolering och några brädor. I september stod logerna och köket redo för hyresgäster, men studion var fortfarande en svart låda.

Förra helgen blöttes den ner för första gången när en reklamfilm spelades in, och andra gången var i måndags. Samarbetet som Igelkott Studios har med Filmpolis möjliggör att kunna filma med en polisbil och skådespelare i polisuniform, vilket demonstrerades i ett störtregn. I bakgrunden spelades en videosekvens upp som filmades förra helgen.

– Det är lätt att filma i det väder man vill ha. Man kommer att få dubbelt så många bilscener inspelade hos mig som ute i verkliga världen, säger Eric Hasso.

Vill använda Upplands-Bro

En filmstudio som erbjuder bilscener där filmskaparna själva kan styra över vädret och där de slipper störande ljud från till exempel flygplan går inte att hitta var som helst, och Eric Hasso hoppas på att locka hela Europa.

– Jag hoppas att kontrollen man får här inspirerar till vad man vill berätta när man gör film. Jag vill göra Upplands-Bro till nya Brollywood. Det innebär att verkligen använda Upplands-Bro, säger Eric Hasso.

En praktikant har fått i uppdrag att bland annat kartlägga filmiska platser i kommunen.

Drömbyge

När det var dags för studion att ritas började Eric Hasso med att ringa runt till olika filmarbetare. Han frågade dem hur deras drömstudio såg ut.

– Jag fick väldigt bra svar. Layouten är skapad utav filmarbetarnas drömmar.

Produktionsledarna vill att det ska finnas ett flertal loger, sminköserna vill ha speglar med lampor som kan ställas in på varmt, kallt, starkt och svagt ljus, kostymören vill kunna bloda ner kläder utan att behöva bekymra sig för att stänka ner inredningen och skådespelarna vill ha bra luft.

– Det var det absolut dyraste, att ge dem luft. Med alla de här sakerna pushar jag andra filmstudios, säger Eric Hasso.

Ska kartlägga bilscener

Totalt får 20 personer plats i studion. Det finns tre loger med säng och dusch, och sminklogen är anpassad för hur många personer som får plats i en bil.

Studion är anpassad för bilscener och regn, men den är öppen för vad som helst. Eric Hasso ska även satsa på att försöka skapa snö i studion.

– Nästa steg blir att kartlägga vilka produktioner som ska filma bilscener under 2018 och ringa upp dem.

Eric Hasso hoppas på att delta i Stockholms Filmfestival.

Eric Hasso förde sin farfars passion för film vidare och startade Igelkott Film år 2007.

2015 omvandlade han företaget till ett aktiebolag.

2017 startade Eric Hasso Igelkott Studios, och av ett skal anpassad för biltvättning byggde han en unik filmstudio med plats för fordon som tillåter skvalande regn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Elever bjöd in förintelseöverlevare

När eleverna på Fridegårdsgymnasiet läste Hédi Frieds bok ville eleverna bestämde de sig för att bjuda in henne. Det slutade med en föreläsning av Hédis syster Livia kom till skolan.onsdag 23/5 13:05

Samir och Viktor till Håbo

Melodifestivalen. Där har ni den kanske främsta gemensamma nämnaren mellan två olika artistbesök i Håb i sommar.tisdag 22/5 16:50

Senaste numret

Bålstabladet