Seriesegrare. Glada miner i Skå efter segern mot AIK i söndags. Foto: Skå IK

Skå-veteraner bäst i stan i år

Skå IK H35 vann Elitserien i ishockey efter seger mot AIK i den sista omgången.

  • Publicerad 06:15, 5 apr 2019

Vi kände väl att vi behövde träna lite mer den här säsongen för att hålla i Elitserien och det har vi gjort.

För ett par år sedan startade Skå IK ett veteranlag i ishockey och började spela seriespel för spelare över 35 år. Laget fick då börja i division 2 men har snabbt klättrat i seriesystemet och tog efter seriesegern i division 1 förra säsongen steget upp i Elitserien till den här säsongen. Stommen i laget består av det lag som överaskande tog sig till kval till Hockeyallsvenskan säsongen 1999/2000. Nu nästan 20 år senare har laget återigen överraskat genom att vinna Elitserien för H35. En serie som på förhand kändes som den skulle kunna bli tuff.

– Vi kände väl att vi behövde träna lite mer den här säsongen för att hålla i Elitserien och det har vi gjort. I premiären mötte vi Hammarby som var förhandsfavoriter till att vinna serien och efter att ha spelat oavgjort i den matchen växte vi ännu mer och kände att den här serien kan vi vinna, säger tränaren Lennart Älgekrans.

Vägrade förlora

Laget fortsatte att ånga på och vägrade förlora och efter segern borta mot AIK i söndags stod det klart att Skå vinner Elitserien och dessutom går igenom serien obesegrade.

– Det är starkt av lilla Skå och det bevisar igen att de här grabbarna kan lira hockey. Alla tänker hockey på samma sätt och låter pucken gå och precis som för 20 år sedan är det en härlig sammanhållning i laget, säger Lennart Älgekrans som även var med 1999/2000.

Utöver seriespel deltog Skå även i DM. Där gick Skå trots tuffast möjliga motstånd i kvarts- och semifinal fram till finalen som spelades mot Nacka. Det blev en spännande final som stod 3-3 efter full tid och förlängning och matchen fick avgöras på straffar där Nacka drog det längsta strået.

– Det var lite tråkigt just då att vi förlorade den matchen så snöpligt men skönt att avsluta med att vinna Elitserien och visa att vi är bäst i stan, säger Lennart Älgekrans.

Härligt engagemang när vi ber om åsikter

Krönika Ni läsare är faktiskt det bästa med det här jobbet. Det kan låta inställsamt, men är helt sant. Att göra en artikel, enkät eller krönika som väcker era reaktioner är stor del till att jag trivs så...tisdag 8/10 8:15

Trolleriföreställning på Barnens eget bibliotek

Nyheter När Kalle Nilsson fick i uppdrag av sin chef att göra en föreställning som går att förstå utan språk skapades trolleriföreställningen ”Illusionistens assistent”. Den 13 oktober går den att se på...tisdag 8/10 7:15

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

Nyheter En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i...tisdag 8/10 6:15