Seriesegrare. Glada miner i Skå efter segern mot AIK i söndags. Foto: Skå IK

Skå-veteraner bäst i stan i år

Skå IK H35 vann Elitserien i ishockey efter seger mot AIK i den sista omgången.

  • Publicerad 06:15, 5 apr 2019

Vi kände väl att vi behövde träna lite mer den här säsongen för att hålla i Elitserien och det har vi gjort.

För ett par år sedan startade Skå IK ett veteranlag i ishockey och började spela seriespel för spelare över 35 år. Laget fick då börja i division 2 men har snabbt klättrat i seriesystemet och tog efter seriesegern i division 1 förra säsongen steget upp i Elitserien till den här säsongen. Stommen i laget består av det lag som överaskande tog sig till kval till Hockeyallsvenskan säsongen 1999/2000. Nu nästan 20 år senare har laget återigen överraskat genom att vinna Elitserien för H35. En serie som på förhand kändes som den skulle kunna bli tuff.

– Vi kände väl att vi behövde träna lite mer den här säsongen för att hålla i Elitserien och det har vi gjort. I premiären mötte vi Hammarby som var förhandsfavoriter till att vinna serien och efter att ha spelat oavgjort i den matchen växte vi ännu mer och kände att den här serien kan vi vinna, säger tränaren Lennart Älgekrans.

Vägrade förlora

Laget fortsatte att ånga på och vägrade förlora och efter segern borta mot AIK i söndags stod det klart att Skå vinner Elitserien och dessutom går igenom serien obesegrade.

– Det är starkt av lilla Skå och det bevisar igen att de här grabbarna kan lira hockey. Alla tänker hockey på samma sätt och låter pucken gå och precis som för 20 år sedan är det en härlig sammanhållning i laget, säger Lennart Älgekrans som även var med 1999/2000.

Utöver seriespel deltog Skå även i DM. Där gick Skå trots tuffast möjliga motstånd i kvarts- och semifinal fram till finalen som spelades mot Nacka. Det blev en spännande final som stod 3-3 efter full tid och förlängning och matchen fick avgöras på straffar där Nacka drog det längsta strået.

– Det var lite tråkigt just då att vi förlorade den matchen så snöpligt men skönt att avsluta med att vinna Elitserien och visa att vi är bäst i stan, säger Lennart Älgekrans.

Flera spår efter att bil kvaddades – men polisen kom inte

Nyheter Lågprioriterat. Polisen: Vi har en slimmad organisation Nyligen slog någon sönder Ekeröbon Hans Jelbrings bil i Ekebyhov. Flera spår fanns kvar – men polisen ville inte komma. – Det är så dåligt, säger han.torsdag 20/6 1:15

Framgångar för golfjuniorer

Sport Två av Mälarö GK Skytteholms ungdomar visade framfötterna förra helgen. Bland annat kom Erik Rengardt tvåa i en stor tävling.onsdag 19/6 1:15

Här blir det dans på midsommar

Nyheter Nu är det dags att klä midsommarstången. Här kommer tips på var du kan fira runt om på Mälaröarna.tisdag 18/6 8:00