Släckt. Branden var på torsdagsmorgonen släckt. Enligt polis på plats "pyr det lite". Foto: Andreas Jennische

Skadad i båtbranden i Årstaviken kvar på sjukhus

Den person som skadades i samband med båtbranden i Årstaviken i går kväll vårdas fortfarande på sjukhus. Händelsen utreds som mordbrand och fartyget vaktas nu av polisen i väntan på en teknisk undersökning.

  • Publicerad 08:39, 1 feb 2018

Det var vid 20.30-tiden i går kväll som den så kallade Knarkbåten i Årstaviken på Södermalm började brinna. Boende i området vittnar om att de hörde en kraftig explosion och elden spred sig därefter snabbt.

Enligt polisen evakuerades flera personer ur vattnet. Ytterligare en person fördes till sjukhus med ambulans, där denne vårdades under natten.

På torsdagsmorgonen vårdades personen fortfarande för sina skador, som i nuläget är oklara.

– Den person som har förts till sjukhus är kvar på sjukhuset, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Våldsam brand i Pirathamnen i Årstaviken

Misstänkt mordbrand

Händelsen utreds som mordbrand. Hur den startade är dock ännu oklart men polisen misstänker att den var anlagd. I går framkom uppgifter om att det kunde finnas gasolflaskor ombord. Några explosioner har dock inte inträffat till följd av detta, enligt polisen.

Branden uppges nu vara släckt och polisen bevakade området under natten. De avspärrningarna kommer att hållas även under torsdagen.

– Det är så gott som släckt. Det ligger och pyr lite, berättar en polis på plats.

Rökpelare stiger fortfarande upp från båten och syns på långt håll.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den brandhärjade pråmen är 37 meter lång och har gått under namnet ”Knarkbåten” då den har förknippats med stök och oroligheter i området, vilket vi har skrivit om tidigare.

– Det är en avspärrad brottsplats i nuläget då vi har inlett en förundersökning om mordbrand. Vi bevakar den tills tekniker kommer till platsen så ingen går ombord eller gör sig illa. Det går inte att göra så mycket annat innan den har svalnat, säger Eva Nilsson.

Så sent som i går kunde StockholmDirekt berätta att pråmen skulle flyttas.

Hur de planerna påverkas av branden är ännu oklart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ryker. På torsdagsmorgonen ryker det fortfarande från båten. Foto: Andreas Jennische

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.