Skadegörelse tvingar SATS stänga tidigt

Gymmet SATS i Bredden har beslutat att hålla stängt på kvällar och helger på grund av skadegörelse i området. – Detta är inget vi önskar göra, utan är något vi har fattat beslut om tillsammans med vår säkerhetsavdelning, säger Anneli Mellin, kommunikations- och informationsansvarig på SATS.

  • Publicerad 12:28, 13 jun 2018

Informationen gick ut till kunderna under tisdagen. SATS Väsby kommer från och med i dag enbart att hålla öppet vardagar klockan 8–20. På helger håller de helt stängt, på grund av skadegörelse i området under kvällar och helger.

Tidigare öppnade gymmet redan klockan 05 på vardagar och hade öppet till 21 på kvällen och så sent som till 23 på på fredagar. På helgerna hade de också öppet. Men det är det slut med nu.

Så här säger Anneli Mellin, kommunikations- och informationsansvarig på SATS, om händelserna och konsekvenserna.

Hur länge har skadegörelsen pågått? Vilken typ av skadegörelse handlar det om?

– Jag kan inte gå in på det exakt, eftersom det är ett pågående polisärende. Skadegörelsen har pågått en längre tid och nu har vi nått bristningsgränsen när vi inte kan garantera personalens säkerhet.

Ni skriver på er hemsida att skadegörelsen skett i området, innebär det att den skett utanför lokalen?

– Ja.

Har den även skett inne i lokalen?

– Jag kan inte kommentera det.

Har ni polisanmält alla händelser?

– Allt är polisanmält.

Hur många medlemmar är det som drabbas?

– Det är väldigt många medlemmar som är väldigt bekymrade. Flera tränar på dagen och påverkas inte av de ändrade öppettiderna, men visst har vi medlemmar som blir bekymrade över situationen men förstår vårt beslut.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Vi har fått några reaktioner från medlemmar som tycker att det är tråkigt. Men de allra flesta förstår ju när vi förklarar. Vi sätter tryggheten och säkerheten i första ledet. Detta är inget vi önskar göra, utan är något vi har fattat beslut om tillsammans med vår säkerhetsavdelning.

Är ni oroliga över att förlora kunder?

– Javisst är vi oroliga för våra kunder, men vi skulle aldrig förlåta oss själva om det skulle hända våra medlemmar något på grund av att vi inte hade fattat rätt beslut.

Hur länge gäller de ändrade öppettiderna?

– Vi tar en dag i taget, och ser vad som händer.

Har ni talat med omkringliggande butiker, drabbas de av skadegörelse?

– Vi har en dialog med Profi, som äger fastigheten.

MER Alternativen för medlemmarna i SATS Väsby

Samtliga medlemmar kommer att kunna träna på valfritt SATS-center i hela Norden (undantaget Åre) under den tid som Väsbycentret inte har ordinarie öppettider.

Gruppträningsklasser som skulle genomförts på tider när centret nu kommer att hållas stängt kommer att genomföras på näraliggande center.

KÄLLA: SATS Väsby

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00