Marknadsplats. Skälby höstmarknad brukar hållas vid Skälby gård i Skälbyparken. Foto: Louise Bornhall

Skälby marknad hoppas på fler engagerade

Nu på söndag går Skälby höstmarknad av stapeln med traditionsenliga knallar, musikunderhållning och hembakt fika. Men arrangörerna vill se att fler engagerar sig, för att kunna säkra marknadens framtid.

  • Publicerad 12:15, 30 aug 2019

Förberedelserna inför årets upplaga av Skälby höstmarknad är i full gång. På söndag fylls området kring Skälby gård av knallar, underhållning, servering och marknadsbesökare.

Men arrangören bakom marknaden, Skälby-Barkarby bygdegårdsförening, vill gärna se att fler engagerar sig i arrangemanget framöver.

– Det är många som lägger ner mycket tid på det här, vi har haft en person som höll på tills han var 92 år. Alla gör det här ideellt, säger Marianne Hedberg, marknadsamiral.

Hon fortsätter:

– Vi måste få in fler människor som vill vara med och jobba. Tiderna förändras, och kanske behövs andra arrangemang i dag än tidigare. Det är inte så att vi vill ändra på allt, men vi vill ha in nya krafter och idéer.

Samtidigt lyfter Marianne Hedberg att det bor mycket barnfamiljer i Skälby, och tycker att det skulle vara kul om även yngre vill engagera sig.

– Det här är en institution, ett stadigt evenemang som återkommer varje år. Vi firar snart 40 år, och människor kommer hit för att träffas.

Årets höstmarknad sker nu söndag 1 september, klockan 10-16, i Skälbyparken.

Stockholm Direkt