Nystart. Klassiska ölhaket Brother Tuck har öppnat igen. Foto: Andreas Jennische

Skandalomsusad Söderkrog har öppnat – igen

Konkurser och indragna alkoholtillstånd skrämmer inte den nya ägaren, som just slagit upp portarna igen för det klassiska ölhaket på Götgatan.

  • Publicerad 20:21, 6 dec 2017

I februari i år rapporterade vi att Brother Tuck, ett av Götgatans mer beryktade vattenhål som många kanske främst förknippar med mordet 2011, slog upp portarna igen efter en längre tids stängning. Då var det bristande bokföring som hade fått staden att dra in alkoholtillståndet för Tucken.

Men pubens omstart blev kortvarig. Efter ett drygt halvår var det åter mörkt inne på Brother Tuck som nu hade gått i konkurs. Men i knappt en veckas tid har Södermalmsborna kunnat se hur restaurangen vaknat till liv igen.

Tolv år för Brother Tuck-mord

Denna gång är det Branko Blagojevic som står vid rodret, och hoppas blåsa liv i det något otursförföljda – men ack så älskade haket.

– Vi behöver liva upp lite. Allt är nytt, ny ägare, ny mat, ny personal. Vi har målat om hela lokalen så det är trevligare miljö också, säger han.

Hoppas på drag i källaren

Branko Blagojevic berättar att menyn fått sig en uppdatering, från pubkäk till "riktigt fin mat" som exempelvis skaldjurssoppa. Han hoppas också kunna bjucka besökarna på något som sträcker sig bortom den kulinariska upplevelsen.

– Jag vill öppna upp källaren och ordna live-spelningar och komikerkvällar, jag väntar på tillstånd för det.

Flera tidigare ägare har fått bomma igen, du känner dig inte orolig?

– Jag har hört att det varit strul tidigare men jag tror det kommer gå bra. Jag har jobbat i branschen i 35 år. Det är inte bara att kliva in hur som helst. Jag har bara fått positiva reaktioner av gästerna hittills, säger Branko Blagojevic.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.