Byggprojekt. Kommunalråd Johan Algernon (M) säger att det blir studentlägenheter - trots att skandalomsusade företaget Prime Living nu lämnar projektet i Roslags Näsby. Foto: Prime Living/ÅWL Arkitekter/Maria Svensson

Skandalomsusat bolag lämnar bostadsprojekt i Täby

Prime Living lämnar byggprojektet i Roslags-Näsby. Kommunalråd Johan Algernon (M) säger att tidsplanen inte ska behöva ändras när det nya företaget, DGF Projektering, tar över.

  • Publicerad 14:23, 28 jan 2019

Hårt kritiserade Prime Living får lämna byggprojektet studentskrapan i Roslags-Näsby.

Det rapporterade tidningen Mitt i Täby under förra veckan. Det börsnoterade företaget lämnar markanvisningen till företaget DGF Projektering, som redan har ett pågående projekt i området, och förhoppningen är att tidsplanen ska hålla.

På måndagen ska beslutet fattas på kommunstyrelsen.

– Det känns skönt att Täby inte blir förknippat med den byggaktören och den typen av skriverier. Det är positivt att vi har en aktör som vill sätta full fart, och fullfölja projektet enligt den ursprungliga tidsplanen, säger Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Täby.

StockholmDirekt har i flera artiklar rapporterat om turerna kring Prime Living, som har byggt de hårt kritiserade studentbostäderna i Spånga i västra Stockholm.

Anledningen bakom kritiken var att studenter fått flytta in i lägenheterna trots att husen fortfarande var en byggarbetsplats.

Nu ska Spångastudenternas hem byggas klart

15 våningar

I höstas granskade också tidningen Byggnadsarbetaren bolaget, där det framkom att mutor och underleverantörer med koppling till kriminell verksamhet hade förekommit under Prime Livings projekt. Efter det har företaget också tampats med ekonomiska problem.

Hans Sandén tillträdde som ny vd för Prime Living under hösten.

– Det som har hänt är historia, och det får den tidigare ledningen ta ansvar för. Vi lämnar Täby för att koncentrera oss på bygget i Spånga, så att det kan bli bra, säger han till StockholmDirekt.

Prime Living skulle bygga ett 15 våningar högt hus med 162 studentlägenheter. Kommunstyrelsen ska på måndagen besluta om överlämnandet av markanvisningen till DGF Projektering, som alltså även de ska bygga studentlägenheter i området.

Johan Algernon (M) hoppas på tillträde på tomten år 2020.

– DGF Projektering har redan byggrätt i det angränsande området. De kan området och de vet förutsättninganar. Utifrån kommunens perspektiv känns det här som en bra lösning, säger Johan Algernon.

Ekonomisk kris för företaget bakom skandalbygget i Spånga

Enorma brister i skandalbostäderna i Spånga

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10

Nya kaffetrenden: Hon syr sina egna filter

Nyheter "Räcker i minst 10 år" Att använda kaffefilter i tyg istället för papper är både miljövänligt, gott och kul. Det tycker Madeleine Lundgren, uppvuxen i Vallentuna, som ger sina bästa tips till den som vill haka på den nya...fredag 23/8 11:33
Stockholm Direkt