Byggprojekt. Kommunalråd Johan Algernon (M) säger att det blir studentlägenheter - trots att skandalomsusade företaget Prime Living nu lämnar projektet i Roslags Näsby. Foto: Prime Living/ÅWL Arkitekter/Maria Svensson

Skandalomsusat bolag lämnar bostadsprojekt i Täby

Prime Living lämnar byggprojektet i Roslags-Näsby. Kommunalråd Johan Algernon (M) säger att tidsplanen inte ska behöva ändras när det nya företaget, DGF Projektering, tar över.

  • Publicerad 14:23, 28 jan 2019

Hårt kritiserade Prime Living får lämna byggprojektet studentskrapan i Roslags-Näsby.

Det rapporterade tidningen Mitt i Täby under förra veckan. Det börsnoterade företaget lämnar markanvisningen till företaget DGF Projektering, som redan har ett pågående projekt i området, och förhoppningen är att tidsplanen ska hålla.

På måndagen ska beslutet fattas på kommunstyrelsen.

– Det känns skönt att Täby inte blir förknippat med den byggaktören och den typen av skriverier. Det är positivt att vi har en aktör som vill sätta full fart, och fullfölja projektet enligt den ursprungliga tidsplanen, säger Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Täby.

StockholmDirekt har i flera artiklar rapporterat om turerna kring Prime Living, som har byggt de hårt kritiserade studentbostäderna i Spånga i västra Stockholm.

Anledningen bakom kritiken var att studenter fått flytta in i lägenheterna trots att husen fortfarande var en byggarbetsplats.

Nu ska Spångastudenternas hem byggas klart

15 våningar

I höstas granskade också tidningen Byggnadsarbetaren bolaget, där det framkom att mutor och underleverantörer med koppling till kriminell verksamhet hade förekommit under Prime Livings projekt. Efter det har företaget också tampats med ekonomiska problem.

Hans Sandén tillträdde som ny vd för Prime Living under hösten.

– Det som har hänt är historia, och det får den tidigare ledningen ta ansvar för. Vi lämnar Täby för att koncentrera oss på bygget i Spånga, så att det kan bli bra, säger han till StockholmDirekt.

Prime Living skulle bygga ett 15 våningar högt hus med 162 studentlägenheter. Kommunstyrelsen ska på måndagen besluta om överlämnandet av markanvisningen till DGF Projektering, som alltså även de ska bygga studentlägenheter i området.

Johan Algernon (M) hoppas på tillträde på tomten år 2020.

– DGF Projektering har redan byggrätt i det angränsande området. De kan området och de vet förutsättninganar. Utifrån kommunens perspektiv känns det här som en bra lösning, säger Johan Algernon.

Ekonomisk kris för företaget bakom skandalbygget i Spånga

Enorma brister i skandalbostäderna i Spånga

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30