Minns. För 28 år sedan dog Sussies pappa Per-Erik och nu har Sussie och hennes syster sponsrat en bänk i hans minne. Foto: Kevin Wedin

Skänkte bänk – för att hedra sin pappa

En parkbänk tillägnad hennes pappa – det har Danderydsbon Sussie Hedlund bidragit med. Nu står den stadigt längs Kärleksstigen.

  • Publicerad 15:22, 9 maj 2018

"Jag hade sett på kommunens hemsida att man kunde sponsra bänkar och då ringde jag min syster (Nina Hedlund), som numera bor utanför Skellefteå. Så bestämde vi att vi skulle göra det här till minne av vår pappa Per-Erik Hedlund.

Vi gick dit dagen efter bänken kom upp och tog med oss lite fika, det var en fin dag. Utsikten påminner om vår släktgård uppe i Sorsele, lugnt och fint nära vattnet, och man kan sitta här och tänka på lilla pappsen. Eftersom jag bor i Mörby så brukar jag promenera hit så det blev en naturlig minnesplats. Pappa tyckte om naturen och hade tyckt att den här platsen var perfekt."

28 år senare

"När vi satt här tillsammans min syster och jag, trots att det 28 år sedan pappa gick bort, så grät vi som om det hade varit igår. Vi skrattade och grät om vartannat, det blev mer känslosamt än vi hade räknat med.

En del anser nog att kommunen kan betala bänkarna själva, men jag tycker det är för få bänkar i Danderyd. Sen om vi kan sponsra en bänk som sköts om i tio år till pappas minne så tycker vi att det är jättebra."

Se till att kommunen sköter bänken

"Det ska bli roligt att läsa på kommunens hemsida om de andra sponsrade bänkarna och var de finns. Det fick vi veta när vi sponsrade ”vår”, att det kommer att komma information och karta på hemsidan om var alla sponsrade bänkar i Danderyd finns.

Ibland verkar det som man sätter upp bänkar och sedan låter de vara. Om bänken inte sköts om så kommer jag vara på kommunen som en igel, vi har ju varit med och sponsrat den. Visst, den kanske inte ser ut så mycket för världen, det är en vanlig bänk. Men det är klart att vi tycker att den här bänken är finast i hela Danderyd och vi hoppas skylten avskräcker folk från att förstöra den när de ser att den är till minne av någon."

Hela texten är av en version vi kallar "berättat för" där allt är sagt av personen vi intervjuat.

Egen parkbänk?

På kommunens hemsida finns
en karta över var du som privatperson
kan få placera din bänk som du sponsrat. När man sedan valt plats kontaktar man tekniska kontoret och meddelar plats
och vad man vill att det ska stå på
plaketten som fästs på bänken.
För privatpersoner kostar
det 3000 kronor för en
tidsperiod på tio år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

P-platsen som gäckar bilisterna: "markering mitt i en ruta"

Nyheter "Otroligt svårt att förstå" Bilen står i vad många bilister uppfattar som en p-ruta – men får ändå en parkeringsbot. Den mystiska p-rutan vid Mörby station både förbryllar och rör upp känslor.tisdag 23/10 15:24

När terrorn kom till Okvista

Nyheter Förbereder sig i Vallentuna Är det en terrorist som ligger bakom olyckorna? Den frågan skulle räddningstjänsten besvara under en stor övning i industriområdet Okvista i Vallentuna.tisdag 23/10 11:45