Sent nationaldagsfirande. Skansen blir den nya arenan för Thomas Gyllings inställda nationaldagsfirande vid Smedsuddsbadet. Foto: Michael Erhardsson

Skansen tar över Gyllings stoppade strandfest

Efter att man ställde in det populära nationaldagsfirandet signerat Thomas Gylling, väljer nu Skansen att gå in och ta över som arena för firandet som kommer att äga rum i augusti.

  • Publicerad 12:25, 28 jun 2019

Musikproducenten Thomas Gylling har i sex år fixat sin gratisfest Mosquito beach party vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen. Men i år blev det ingen fest på nationaldagen.

Istället arrangeras Gyllings fest för "ett öppet internationellt Stockholm" på Solliden på Skansen den 10 augusti.

– Efter alla osannolika turer kring vårt nationaldagsfirande på Smedsuddsbadet ihop ned nyheter om neddragningar och restriktioner kring Stockholms natt- och kulturliv så känns det som att vi alla tar ett stort steg framåt när Skansen öppnar upp för den nya Stockholm, säger Thomas Gylling i ett pressmeddelande.

– Skansens vision är att vara en engagerande och lustfylld nationell mötesplats och en politiskt och religiöst obunden arena för en mångfald av kulturyttringar. Därför känns det helt naturligt att ha Thomas Gylling med vänner på Sollidenscenen den 10 augusti , säger John Brattmyhr, Skansenchef.

Stoppade nationaldagsfesten kan få ny plats

När det blev klart att man ställde in Gyllings nationaldagsfirande rörde detta upp många känslor hos stockholmarna, som samlade in 11 000 namnunderskrifter som lämnades över till stadens kulturborgarråd. Efter detta lovade kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) att staden skulle utreda andra platser för festen till nästa år, 2020.