KROKODIL. Enligt Skansen skulle mannen hålla ett tal inne på Skansenakvariet när krokodilen bet honom i armen. Foto: Mostphotos

Skansen vidtar åtgärder efter krokodilattack

En man blev i går kväll biten i armen av en krokodil på Skansenakvariet. Efter ett krismöte har Skansen beslutat att hålla öppet som vanligt i dag – samtidigt meddelas att åtgärder ska vidtas för att förhindra att något liknande händer igen.

  • Publicerad 11:09, 21 aug 2019

Det var i samband men en privat tillställning på tisdagskvällen som en man i 75-årsåldern blev biten av en krokodil inne på Skansenakvariet.

Skansen beskriver i ett pressmeddelande det hela som en ”tragisk olyckshändelse”.

I en utredning som gjorts under natten framkommer, enligt Skansen, att mannen hade klättrat upp på en del av anläggningen som ligger intill glaset ”för att hålla ett tal till gästerna”.

Skansen uppger vidare att ”Mannen stod med ryggen mot krokodilerna och sträckte en arm bakåt över skyddsbarriären då krokodilen bet honom”.

Mannen fördes till sjukhus, med vad som initialt beskrevs som allvarliga skador, där han har vårdats under natten. Hans tillstånd var på onsdagsförmiddagen oklart.

Man biten av krokodil på fest på Skansen

Öppet som vanligt

Trots händelsen har Skansen och Skansenakvariet öppet som vanligt i dag. Beslutet togs efter ett krismöte i morse, enligt Aftonbladet.

Samtidigt meddelar djurparken att ytterligare åtgärder vidtas ”för att detta inte ska kunna hända igen”.

Till Expressen säger Skansensakvariets ansvarige Jonas Wahlström, som själv blev vittne till händelsen, att de nu ska se till så ingen kan ta sig upp på samma avsats som mannen.

– Det har inte hänt något där på 40 år men nu sneddar vi ner de här klipporna så det inte går att klättra upp och stå där, säger Jonas Wahlström till Expressen.

Även ett räcke ska sättas upp anger Wahlström för DN.

Händelsen har polisanmälts och en förundersökning om vållande till kroppsskada har inletts.

”Våra tankar är med mannen, och hans familj, som drabbats av denna mycket tragiska olyckshändelse”, skriver Skansen i en kommentar.