Här, över Tydingevägen, går många av barnen varje dag för att komma till skolan. Foto: Eva Tonström

Skanskvarnselever vill ha nytt övergångsställe

Klass 4B på Skanskvarnsskolan har ledsnat på att gå över en trafikerad väg för att ta sig till skolan. Nu har de ritat teckningar som ska skickas till staden.

  • Publicerad 11:35, 24 okt 2019

Det finns ett ställe vid Skanskvarnsskolan där barnen tycker att det är läskigt att gå över, ändå går många elever över där varje dag för att ta sig till och från skolan. Platsen är Tydingevägen, precis vid korsningen Gullmarsvägen.

– Man måste gå över där för att komma till skolan. Man blir liksom fast på andra sidan annars. Men det finns inget övergångsställe där, förklarar en av eleverna.

– Det kör nästan alltid bilar där, som ska svänga in eller ut, tillägger kompisen.

Kommer man från Gullmarsplan-hållet måste man gå halvvägs förbi skolan, längs Gullmarsvägen, för att kunna ta sig över gatan, eftersom där är det närmaste övergångsstället. Men det är en omväg för barnen, förklarar deras lärare Lili Kapper.  

Trafikkontoret imponerade

Det här vill klass 4B på Skanskvarnsskolan få en ändring på. De har nu ritat teckningar och skrivit brev där de förklarar var de vill ha det nya övergångsstället, helst med trafikljus. Kanske med lite färg på asfalten också så att det syns bättre, säger de.

Alltihop har skickats till stadens trafikkontor.

– Jag måste säga att det är jättefina teckningar! Verkligen roligt att få in synpunkter på det här viset. Vi har pratat om att hänga upp dem här på kontoret, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

– Vi planerar att anlägga en ny gångbana på den här platsen och det kan eventuellt komma att justeras till att innefatta även ett upphöjt övergångsställe, säger han.  

En av teckningarna som barnen ritat. Den här är gjord av Alva Lagerhed. Vägen där det står "skola" är Gullmarsvägen. Foto: Alva Lagerhed/Skanskvarnsskolan

En av teckningarna som barnen ritat. Den här ritad av Tuva Lindahl. Vägen där det står "skola" är Gullmarsvägen. Foto: Tuva Lindahl/Skanskvarnsskolan