Tillbaka! Malik Mohamed blev en polishulk och lillebrorsan blev en Batmankatt på Skärholmsdagen för två år sedan. Nu kommer festen tillbaka till Skärholmstorget. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Skärholmen laddar för årets folkfest

Artister, ansiktsmålningar, loppis. Och en hel skopa Skärholmskärlek. Det utlovar arrangörerna bakom Skärholmsdagen – som i år återkommer i en lite annorlunda form.

  • Publicerad 16:06, 30 aug 2019

Den 14 september blir det mer liv än vanligt på Skärholmstorget. Då är det nämligen dags för den årliga Skärholmsdagen, som i år kommer vara lite annorlunda.

– Det ska vara lite mer av en gatufest. Det kommer inte vara några stora mastodontscener, utan närmare folket. En fest av Skärholmen, för Skärholmen, säger Naida Ragimova, biträdande verksamhetsledare på föreningen Folk i Skärholmen.

Tidigare har det varit Skärholmens stadsdelsförvaltning som har stått för arrangemanget. Men i år är det föreningen som har fått ansvaret att styra upp Skärholmens egna festival.

Och även om det är en lite annan touch på festen kommer mycket vara sig likt från tidigare år – de flesta av områdets föreningar kommer vara på plats för att visa upp sig och bjuda på aktiviteter som bollsporter, pyssel och ansiktsmålningar.

Lokala stjärnor uppträder

Dessutom kommer en stor loppis arrangeras av schackföreningen SK127, som även styr upp simultanschack med en juniormästare. På det blir det också familjeteater, aktiviteter i kyrkan och uppträdanden av bland annat Nebay Meles och Elias One Man Band – hela programmet kommer presenteras under nästa vecka.

Dessutom kommer det att gå att gifta sig, mitt på Skärholmstorget.

– Vi hoppas att alla som kommer bara ska få njuta av sitt Skärholmen. Känna att det här, det är deras fest, säger Naida Ragimova.

Varför behövs en sån här dag i Skärholmen?

– Det är så fint att visa upp allt som stadsdelen har. Alla fantastiska föreningar och organisationer som annars jobbar utan synas. Och så är det så underbart med kultur som förenar människor, oavsett vilken bakgrund de har, här kan alla få tillgång till det på en öppen plats som Skärholmstorget.

Förra årets loppis var en succé – och den återkommer även i år. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Rapparen Nebay Meles från Sätra är en av artisterna som uppträder på Skärholmsdagen. Foto: Pressbild

Skärholmsdagen

När? 14 september, klockan 12-16.

Var? Skärholmstorget och Skärholmen centrum.

Vad? Stadsdelsfestival med artister, barnaktiviteter, föreningar, loppis och dropin-vigslar.

Kostar? Gratis.

Arrangörer? Folk i Skärholmen i samarbete med Skärholmens stadsdelsförvaltning och lokala föreningar.

Visa merVisa mindre