Foto: Mostphotos

Skarp handgranat hittad i bil i Skärholmen

En skarpladdad handgranat hittades i en bil i Skärholmen på söndagsmorgonen.

  • Publicerad 10:09, 20 nov 2017

Vid 09.24 på söndagsmorgonen kallades polis till en parkeringsplats i Skärholmen, efter uppgifter om skadegörelse mot en bil. På plats hittade de ingen person, men en skarpladdad handgranat som låg i bilen.

Ett större område spärrades av och busstrafiken fick ledas om i väntan på polisens bombtekniker.

– Man tog först bort handgranaten och sedan tog man bilen till ett garage, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen, till SVT.

Ökade beslag

Enligt polisen har handgranater blivit ett allt vanligare vapen bland kriminella i Stockholm.

– Våra beslag har ökat i omfattning de senaste åren. Handgranater är återkommande. Ofta har de ursprung från Balkan och det gamla kriget där nere, säger Manne Jönsson, chef för grova brott i polisområde Stockholm Syd.

UPPDATERING. En person anhållen:

Handgranat hittad i Skärholmen – en anhållen

Vanligare med handgranater

De senaste två åren har användningen av handgranater ökat markant i Sverige. Polisen uppfattar att det skett en normalisering av användingen.

Anledningen kan bero på att tillgången på handgranater är god. Att priset är förhållande lågt och att det lett till få fall av lagföring, enligt Polisens nationella operativa avdelning.

Handgranaterna är insmugglade och härstammar främst från forna Jugoslavien. Det sägs att granaterna följer med som bonus när kriminella köper illegala vapen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.