Färgglatt. Kommer det att se ut så här längs allén i Skarpnäck i augusti? Foto: Michael Folmer

Skarpnäck firar Pride i en hel månad

Hela augusti ska gå i regnbågens färger i Söderort. Bland annat är det en öppen förskola som nu ska vika tid enbart till regnbågsfamiljer.

  • Publicerad 15:32, 5 jun 2018

I månadsskiftet juli/augusti drar Europride in över Stockholm. Därför vill Skarpnäcks stadsdelsförvaltning styras upp ett lokalt Pride – under hela augusti månad.

Både majoritet och opposition i den lokala politiska nämnden står enade i detta, då de vill visa att stadsdelen skriver under på alla människors lika värde. Nu söker man föreningar, organisationer, näringsliv och privatpersoner som vill samarbeta kring ett lokalt Pride.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Exakt vad som blir av är ännu oklart. Men den lokala förvaltningen siktar på att ha en dialog med HBTQ-personer om tryggheten i området. Och på både bibblan i Bagarmossen och Skarpnäck blir det författarträffar med HBTQ-tema.

I slutet av augusti blir det också en infoträff på öppna förskolan Fyren i Kärrtorp. Detta eftersom förskolan framöver ska vika en förmiddag i veckan åt att endast ta emot regnbågsfamiljer.

Skarpnäcks krutdam älskas på Facebook

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57