Anmäld. Justitieombudsmannen ska utreda om den sociala enheten gjort rätt i hanteringen av ungdomsvåld. Foto: Nira Rodriguez Molin

Skarpnäck JO-anmäls efter ungdomsvåld

Efter problemen med ungdomsgäng: nu JO-anmäls Skarpnäcks socialtjänst. Det är en förälder som anser att slapphänt hantering lett till eskalerande våld. Och Justitieombudsmannen går vidare med anmälan.

  • Publicerad 14:59, 27 nov 2018

"Dessa barn fortsätter. Mitt barn samt andras lever i stor rädsla och har under flera månader inte vågat sig ut själva där vi bor. Jag tvingas skjutsa mitt barn från port till port för att säkra hen. Jag som förälder kan inte längre skydda mitt barn i området."

Det skriver en Björkhagenbo som inte förstår varför socialtjänsten inte ingripit mot de mellanstadiebarn som under 2018 terroriserat jämnåriga i och kring området. Detta trots flertalet orosanmälningar och brott som utpressning, knivhot och misshandel.

Föräldrar: Våldet i Björkhagen har eskalerat

Därför har föräldern, vars barn är ett av offren, valt att anmäla Skarpnäcks stadsdelsområdes socialtjänst till Justitieombudsmannen (JO). 

I anmälan står det: "Socialtjänsten har under flera månader underlåtit sig att förhindra att dessa namngivna barn och ungdomar begår fler och grövre brott.”

Har bytt skola

JO har valt att gå vidare med ärendet. Nu måste Skarpnäcks stadsdelsförvaltning leverera handlingar som visar hur man utrett situationen.

– Ja, det gjorde mig paff. Jag trodde att JO bara skulle lägga ner anmälan direkt, säger föräldern till StockholmDirekt.

Förälderns barn går sedan ett par månader i en skola i ett annat område, för att slippa trakasserier.

– Ja, hen undviker numera helt Björkhagen, Kärrtorp, Hammarbyhöjden och Dalen, där de här andra rör sig.

Föräldrar: Våldet i Björkhagen har eskalerat

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Explosionsartad utveckling av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00