Inkluderande. Skarpnäcks kulturhus är ett av flera platser som bjuder in till aktiviteter under temat "Allas lika värde". Ewa Larsson (MP), Stadsdelsordförande i Skarpnäck är nöjd över arbetssättet. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson/Björn Dalin

Skarpnäck står upp för allas lika värde

Under augusti har Skarpnäcks stadsdelsförvaltning valt att ägna månadens tema till "Allas lika värde", och bjuder in alla till flera aktiviteter i området.

  • Publicerad 12:27, 6 aug 2019

Under hela augusti bjuder Skarpnäck stadsdelsförvaltning in till temat "Allas lika värde", i ett samarbete med biblioteken i stadsdelen och Svenska Kyrkan.

Att arbeta med teman inför varje stadsdelsnämndsmöte är något som man i Skarpnäck har gjort under en längre tid. Detta för att enklare bjuda in allmänheten och medborgarförslag i verksamheten som bedrivs.

– Temat är viktigt för att kunna arbeta för det jämställda samhälle vi har satt upp som mål. Det är fantastiskt att kunna jobba på det sättet, säger Ewa Larsson (MP), stadsdelsordförande i Skarpnäck.

Arbetet kring temat allas lika värde kommer att se olika ut beroende på var man vistas. Fritidsgården kommer att arbeta med fokus på film, samtycke och skapande medan Bagarmossens bibliotek har gjort i ordningen en speciell avdelning med normkritiska böcker.

Skarpnäcks kulturhus bjuder in skolbarn mellan 8-10 år och lärare, men även föräldrar och barn, till cirkusföreställningen "Tillsammans", som handlar om samtycke, om att hitta sin röst och att våga använda den, men också om att lyssna och faktiskt höra den andre.

Markuskyrkan i Björkhagen med allt från utställning till upprättelsemässa till drop-in-vigsel.

– Jag tycker det är roligt att vi har en fin tradition i nämnden att strategiskt arbeta med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Jag tycker också att det är något som vi har blivit bättre och bättre på. Det är ju grunden i vår demokrati, avslutar Ewa Larsson (MP).

Polisen punktmarkerar fortkörare till skolstarten

Nyheter Utökade hastighetskontroller: "Alltför många som kör för fort" I samband med skolstarten i Stockholm i veckan utökar polisen sina hastighetskontroller. Fokuset kommer att ligga främst på 30-sträckor och områdena kring stadens skolor. ”Var vaksamma på...måndag 19/8 17:13

Hållplatser för buss 172 och 173 dras in

Nyheter Trots protester – Börjar gälla idag Det har möts av protester som visade sig vara förgäves. Från och med idag gäller den nya sträckningen för busslinje 172 och 173.måndag 19/8 16:58