Danny Lundblad och Rafael Marronquin på matbutiken i Skarpnäck vill lyfta stadsdelen. Foto: Ica Nära Skarpnäck

Skarpnäcks egna öl gör succé i matbutiken

Närbutiken i Skarpnäck ville hitta ett sätt att göra något extra för stadsdelen. Det landade i en egen hyllningsöl, som går åt som smör i solsken.

  • Publicerad 18:00, 6 nov 2018

Ica-butiken i Skarpnäck har länge haft samarbeten med skolor och sponsrar idrottsklubbar i området. Men butiksägaren Danny Lundblad kände att någonting saknades.

– Vi har som ambition att göra saker för Skarpnäck och brinner för området. Men jag kände att mycket av det vi gjort varit riktat mot ungdomar. Jag fick idén att göra något för de myndiga, säger han.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Utifrån det föddes tanken om en egen Skarpnäcksöl.

– Det kändes rätt med en mikrobryggt öl, det är något som många av våra kunder är intresserade av. Nästa steg var etiketten, där det kändes självklart att välja vår mångåriga medarbetare Rafael, säger han.

Rafael Marronquin har arbetat i butiken i tolv år och har blivit lite av en lokalkändis. Det märktes när butiken lanserade ölet med Rafaels bild på etiketten i sociala medier.

– Vi fick väldigt många likes på Facebook-inlägget. Det är så klart väldigt kul att vår tanke om att hylla honom skapade ett så stort engagemang, säger Danny Lundblad.

Ny laddning på väg

Ölen blev inte bara poppis på nätet utan även i den verkliga verkligheten. Ett par hundra öl bryggdes och fanns i butiken i fredags. Efter helgen var det bara ett fåtal kvar. Först var tanken att det skulle få räcka som en "limited edition", men i måndags beställde man hem en till laddning som anländer till butiken på fredag.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Ölet, som heter Skarpnäck Ale, bryggs dock i Sundbyberg men för kommande projekt hoppas butiken på ännu mer lokal färg.

– Jag har fått veta att det finns ett bryggeri här i Skarpnäck så min ambition är att vi ska få till ett samarbete i framtiden. säger Danny Lundblad.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00