Danny Lundblad och Rafael Marronquin på matbutiken i Skarpnäck vill lyfta stadsdelen. Foto: Ica Nära Skarpnäck

Skarpnäcks egna öl gör succé i matbutiken

Närbutiken i Skarpnäck ville hitta ett sätt att göra något extra för stadsdelen. Det landade i en egen hyllningsöl, som går åt som smör i solsken.

  • Publicerad 18:00, 6 nov 2018

Ica-butiken i Skarpnäck har länge haft samarbeten med skolor och sponsrar idrottsklubbar i området. Men butiksägaren Danny Lundblad kände att någonting saknades.

– Vi har som ambition att göra saker för Skarpnäck och brinner för området. Men jag kände att mycket av det vi gjort varit riktat mot ungdomar. Jag fick idén att göra något för de myndiga, säger han.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Utifrån det föddes tanken om en egen Skarpnäcksöl.

– Det kändes rätt med en mikrobryggt öl, det är något som många av våra kunder är intresserade av. Nästa steg var etiketten, där det kändes självklart att välja vår mångåriga medarbetare Rafael, säger han.

Rafael Marronquin har arbetat i butiken i tolv år och har blivit lite av en lokalkändis. Det märktes när butiken lanserade ölet med Rafaels bild på etiketten i sociala medier.

– Vi fick väldigt många likes på Facebook-inlägget. Det är så klart väldigt kul att vår tanke om att hylla honom skapade ett så stort engagemang, säger Danny Lundblad.

Ny laddning på väg

Ölen blev inte bara poppis på nätet utan även i den verkliga verkligheten. Ett par hundra öl bryggdes och fanns i butiken i fredags. Efter helgen var det bara ett fåtal kvar. Först var tanken att det skulle få räcka som en "limited edition", men i måndags beställde man hem en till laddning som anländer till butiken på fredag.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Ölet, som heter Skarpnäck Ale, bryggs dock i Sundbyberg men för kommande projekt hoppas butiken på ännu mer lokal färg.

– Jag har fått veta att det finns ett bryggeri här i Skarpnäck så min ambition är att vi ska få till ett samarbete i framtiden. säger Danny Lundblad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nytt elfel stoppar pendeltågstrafiken

Nyheter Trippla fel under dagen Efter en stökig trafikmorgon som skapade förseningar hela dagen gör ett nytt elfel på måndagskvällen att problemen i pendeltågstrafiken fortsätter.måndag 12/11 19:20

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29