Slutskateat. Politikerna har beslutat att stänga skatehallen i Nova, vilket betyder att den inte öppnar nu i höst. Foto: Pi Frisk

Skatehall i Vallentuna stänger

Politikerna i Vallentuna har beslutat att stänga skatehallen när Nova flyttar till nya lokaler. Anledningen är framförallt att det blir för dyrt att renovera.

  • Publicerad 12:09, 5 aug 2019

Skatehallen på Tellusvägen 19, i nuvarande ungdomsgården Novas lokaler, kommer inte öppna som vanligt vid skolstart.

I samband med beslutet att Novas verksamhet flyttar till Gymnasievägen 5 den 31 augusti har politikerna kommit fram till att skatehallen inte får vara kvar.

Klart: Här är Novas nya lokaler

Enligt Lars Carlsson (C) i fritidsnämnden grundar sig beslutet i att det skulle kosta för mycket att renovera lokalen, samt att personalen försvinner från platsen när de anställda flyttar med Nova.

– Det är ju en hel del i skateanläggningen som måste renoveras. För att fixa och damma i taket krävs dyra ställningar. Och i och med att man flyttar Nova som legat vägg i vägg försvinner också tillsynen över skatehallen, säger Lars Carlsson (C).

Han tar även upp att det är många från andra kommuner som använder skatehallen, och inte primärt Vallentunabor.

– Det är många skateare från andra kommuner som är där. Vi ska framförallt leverera tjänster utifrån intresset hos Vallentunaungdomar och skattebetalare och det verkar inte som det är tryck i lokalen från dem för tillfället, säger han.

Inga konkreta planer

I nuläget finns inga planer på att ersätta skatehallen. Men enligt Lars Carlsson har man just nu i uppdrag att se över hela strukturen för ungdomsgårdar i Vallentuna – och förslag från Vallentunabor välkomnas.

– Inget är omöjligt. Finns det bra idéer så ska vi såklart titta på dem. Jag ser fram emot konkreta förslag, säger Lars Carlsson (C).

Varför flyttar man inte skateparken till Novas nya lokaler?

– Det krävs oerhört speciella lokaler för att bedriva den här typen av verksamhet. Vår nya fritidsgård är inte anpassad för det, säger Torsten Tummen Scott, chef på ungdomsenheten.

Vad som händer med skatehallens lokal är ännu oklart, men avtalet med fastighetsägaren är uppsagt.

Den 13 augusti bjuder ungdomsenheten in allmänheten till samtal där det finns möjlighet att ställa frågor. Mötet hålls i Kulturhuset klockan 18.

Stockholm Direkt