2021. Hit flyttar Skatteverket om knappt två år. Foto: Vasakronan TWRW/Reflex

Skatteverket flyttar till Sundbyberg

Skatteverket flyttar till Sundbyberg. Nu står det klart att myndigheten kommer att hyra in sig på 42 000 kvadratmeter i nybyggda lokaler på Sturegatan.

  • Publicerad 15:09, 29 jan 2019

Det nybyggda kontorshuset på Sturegatan 2 får en stor hyresgäst. I slutet av 2021 ska Skatteverket flytta in och de 42 000 kvadratmeter som Vasakronan hur ut, enligt avtalet under tio år.

– De centrala delarna av Sundbyberg kommer att utvecklas på ett väldigt positivt sätt de närmaste åren. I det perspektivet kommer en stor arbetsgivare med många medarbetare spela en viktig roll för området. Därför är det särskilt roligt att att nu kunna hälsa Skatteverket välkomna till Nya Kronan, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, i ett pressmeddelande.

Med flytten lämnar Skatteverket Solna och det handlar om 2 500-3 000 arbetstillfällen som flyttas till Sundbyberg.

– Klart att vi är nöjda, säger Anette Backlund, avdelningschef på Skatteverket. Det har varit ett långt projekt, vi började skanna fastighetsmarknaden 2017. Vi har nu ett kontor där vi effektivt kan använda ytorna.

I Stadshuset har beskedet tagits emot med glädje.

– Det är glädjande att Sundbyberg är en av länets mest attraktiva platser för kontorsetablering. Detta kommer också att stärka handel- och servicesektorn i stadskärnan framöver, säger Stefan Bergström (C), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

Enligt statistik som Fastighetsvärlden tagit fram är flytten den fjärde största kontorsuthyrningen i Sverige under 2000-talet.

– Jag önskar Skatteverket varmt välkomna till Sundbybergs Stad – en attraktiv kommun med ett av landets bästa företagsklimat. Skatteverket är en av landets största myndigheter och att de väljer att flytta sin verksamhet hit visar att Sundbyberg är en av Stockholmsregionens mest attraktiva platser att etablera sig på, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Viss bevisning säkrad efter överfallsvåldtäkt

Nyheter Polisen vidare i utredningsarbetet Polisen har säkrat viss bevisning och kommit vidare i utredningsarbetet av förra veckans överfallsvåldtäkt i Rissne centrum.fredag 23/8 15:50

Film, matfest och musikkalas

Nyheter Fullt med evenemang i helgen Nu är hösten här, skolorna har börjat - och helgen är fullspäckad med olika evenemang.torsdag 22/8 12:43
Stockholm Direkt