Skulder. SGE Construction AB, med mångmiljonskulder, får inte fortsätta sin företagsrekonstruktion. Foto: Fredrik Gustafsson

Skatteverket: ”Saknar förtroende för SGE-ledningen”

Enköpingsföretaget SGE Construction, som köpte upp det som fanns av värde i det skuldtyngda konkursboet MB Eriksson bygg, har misslyckats med ännu ett rekonstruktionsförsök.

  • Publicerad 10:44, 8 aug 2019

Borgenärernas ekonomiska situation riskerar att försämras mer.

Innan årskiftet inleddes det första rekonstruktionsförsöket av Enköpingsföretaget SGE Construction AB. Men det dröjde inte länge innan bolagets rekonstruktör, Henrik Dahlgren, gav upp.

– Jag har begärt att bli entledigad, sade Henrik Dahlgren i en av EnköpingDirekts tidigare artiklar om byggföretaget.

Anledningen till varför han bad om att bli entledigad från uppdraget ville han hålla för sig själv.

I våras beviljades SGE en andra chans att rekonstruera företaget. Nu har också det försöket misslyckats. SGE Construction AB, ansökte i juni månad om att förlänga tiden för rekonstruktionen med ytterligare tre månader, till och med den 14 september. Den ansökan avslogs nyligen av Stockholms tingsrätt.

Företaget har skulder på totalt 4 615 000 kronor uppdelat på 76 allmänna mål och tre enskilda mål registrerade hos Kronofogden.

Skatteverket, som är den borgenär SGE har störst skulder till, skriver i ett yttrande att man säger sig sakna förtroende för företagets ledning och menar att företaget sedan rekonstruktionen inleddes dragit på sig fler skulder. Tvärtemot vad som var syftet med rekonstruktionen. Man skriver också att:
”Ett beslut om fortsatt företagsrekonstruktion innebär med stor sannolikhet att borgenärernas ekonomiska situation riskerar att försämras mer”.

Bedrägerivåg – men nu har Enköping lärt sig!

Nyheter Tre bedrägeriförsök stoppades på lördagen. Enköpingsbor gick inte på bluffen om att de skulle logga in på sina konton. En klassisk trängselstöld tidigare i veckan kunde däremot inte avvärjas.söndag 13/10 10:42

Mordförsök, grov misshandel och en hjälte i Koffsan

Nyheter Natten mot lördag kunde en person avbryta en större båtstöld i Koffsan. I Örsundsbro blev en man knivskuren i vad som kan vara ett mordförsök och i Enögla blev en man misshandlad. Här är...lördag 12/10 9:00