Kanon. På lördag öppnar den lilla liften i Skattmansöbacken. Foto: Linus Lindbom

Skattmansöbacken är redo att öppnas

Många har väntat och längtat. I helgen drar Skattmansöbacken igång. – Nu har vi den snö som vi behöver. På lördag öppnar vi den lilla liften, säger Linus Lindbom.

  • Publicerad 11:05, 31 jan 2019

Två snökanoner, fyra snöspjut och många arbetstimmar både dag och natt, har krävts för att lyckas. Men nu kan de ideella krafterna bakom Skattmansö ställa ut portarna, i backen, för säsongen.

– Det har varit lite upp och ner. I söndags kväll fick vi stänga av snökanonerna. Men i tisdags blev det kallare igen, och sen dess har vi kört för fullt, säger Linus Lindbom, ordförande i Skattmansöådalens förening, som driver backen.

– Nu har vi den snö som vi behöver. På lördag öppnar vi den lilla liften, tillägger han glatt.

Slalompremiär på lördagen

Från klockan 10 på lördagen kommer det alltså att gå att åka skidor i Skattmansö. Inledningsvis, den lilla liften, i backens västra del. Än är det oklart när hela anläggningen kan öppna.

– Vi vet inte i dagsläget, kanske är även den stora liften öppen i helgen. Men det är svårt att säga i dagsläget. Vi jobbar så hårt och fort vi kan. Snö finns, men den ska pistas ut i backen också, säger Linus.

Backens öppettider kommer att vara desamma som de senaste åren. Tisdagar klockan 14.00 till 17.00 och helger mellan 10.00 och 16.00.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Återsken tillbaka med USA-tema

Nyheter Pop, rap, country och boogie woogie. Bredare än någonsin när showgruppen Återsken tar sig an ”Amazing America”. – Jag tycker att vi har lyckats, säger Marcus Dannvik som i vår arrangerar sin 27...fredag 15/2 8:34