Foto: Fredrik Gustafsson

Skattmansöbacken behöver fler snövakter

Vintersportarna jublar när termometern äntligen börjat visa minusgrader. Men de ideella krafterna bakom Skattmansöbacken kan inte jubla riktigt än. Det behövs fler frivilliga snövakter.

  • Publicerad 18:58, 17 jan 2018

Töväder och snålt med ideella krafter har gjort det svårt för eldsjälarna i Skattmansöbacken att kunna dra igång skidsäsongen 2018.

– Vi behöver folk, säger Linus Lindbom, som samordnar snöläggningen i Skattmansöbacken.

Väderprognoserna visar minusgrader i alla fall till i början av nästa vecka. Ett gyllene tillfälle att dra igång snöläggningen enligt Linus Lindbom.

– Vi har som mål att dra igång snökanonerna imorgon eller på torsdag. Den här veckan finns det okej med folk som kan vakta kanonerna, men nästa vecka ser det värre ut, säger Linus.

När väl snökanonerna sätts igång tar det ungefär två veckor att färdigställa backen, till ett snödjup på cirka 80 centimeter. Då går snökanonerna dynget runt.

Det krävs cirka sex snövakter per dygn, uppdelat i tre pass, för att kunna ha kanonerna igång.

– Det går ju åt mycket folk. Två personer per pass är det bästa, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Player's Inn rånat i natt

Nyheter Puben Player's Inn rånades i natt. Två män beväpnade med kniv bakband personalen och kom undan med en okänd summa pengar. – Jag är mest förbannad, säger pubägaren Anders Thool.fredag 25/5 10:24

Våldtog 11-åring i Enköping – döms i tingsrätten

Nyheter En man i 40-årsåldern dömdes idag, torsdag, i Uppsala tingsrätt till två år och tre månaders fängelse för våldtäkt mot barn.torsdag 24/5 15:33