Stängt. Sedan några veckor ska en bom förhindra att andra än de som ska skejta kan köra in på parkeringen i Högdalen. Foto: Linn Matikka

Skejtarna i Högdalen vill ha hjälp med att lösa stöket

Buskörning, fylla och hotfull stämning. Skejtarna i Högdalen har tröttnat på stöket vid parkens parkering. Nu har staden satt upp en vägbom – men skejtarna vill att det görs mer.

  • Publicerad 11:59, 30 aug 2017

Under den senaste tiden har det varit så pass stökigt på parkeringen vid Högdalens skejtpark att det nu får vara nog. Det menar föreningen Stockholm Subsurfers, som har både aktiviteter och en lokal på platsen.

– Parkeringen har varit en samlingspunkt för olika typer av mer eller mindre illegal verksamhet. Det har varit buskörning på parkeringen, det har lämnats bilvrak och skräp där och det har på senaste tiden hänt flera gånger att de män som samlas på parkeringen och dricker alkohol bland annat, betett sig hotfullt, säger Håkan Eriksson som är ordförande i Stockholm Subsurfers.

Ohållbart

Han säger att det varit stökigt på parkeringen sommartid under ungefär tre år, men att situationen blivit ohållbar nu.

– Buset har tagit över parkeringen och det påverkar vår verksamhet när de som skejtar och ska gå på våra aktiviteter inte känner sig säkra när de ska passera parkeringen.

– Jag sa till några som buskörde på parkeringen. Den ena av männen som satt i bilen hötte med näven och de rejsade bilen rakt emot mig. Jag har polisanmält den händelsen, säger Eriksson.

Så för två helger sedan, när föreningen skulle anordna en internationell skejttävling, bad de staden att sätta upp en vägbom in till parkeringen. Bilar som inte skulle till skejtparken förhindrades att köra in.

Kvar tills vidare

Bommen var tänkt som en tillfällig lösning men kommer nu att bli kvar tills vidare, enligt Linda Laine som är pressansvarig på fastighetskontoret, som har hand om platsen.

Nya parken lockar stans skejtare till Älvsjö

Men Håkan Eriksson tycker att staden borde ha gjort något tidigare och att de borde fundera över andra åtgärder. Samtidigt säger han att det känns tråkigt att göra platsen mer stängd, att det är en del av dess charm att den är öppen för alla.

Linda Laine på fastighetskontoret håller inte med om kritiken att de är sena med att agera.

– Vi har gjort saker tidigare. Det har till exempel varit avhysningar på platsen, men det har inte hjälpt. De som stjäl och buskör kan flytta på sig under en period för att sedan komma tillbaka. Därför har bommen blivit mer angelägen i närtid.

– Vi ska prata vidare om hur vi ska hantera frågan framöver, något som diskuterats är om det behövs bättre belysning med tanke på att det är en mörk plats nu, säger pressansvarige Linda Laine.

Foto: Ylva Bergman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se jublet på Tele 2 när Sverige slår Sydkorea

Nyheter FILM: Glädjeyra när Granqvist sätter straffen Glädjen visste knappt några gränser när Andreas Granqvist skickade in straffen som gav Sverige ledningen – och sedermera segern.tisdag 19/6 14:09