Skejtskola på cykeltruck ska ta Östermalmsbarn till förorten

Han tycker Östermalmsungarna ska få åka skejtboard på nya platser. Nu vill Ants Neo starta en rullande skejtskola och köra Östermalms barn till förorten med specialbyggd cykeltruck.

  • Publicerad 18:30, 18 nov 2015

Ants Neo har lärt Östermalms barn att skejta och åka snowbord. Nu vill han och föreningen Stockholm Sub Surfers som vill starta en rullande skejtskola med upptagningsområde Östermalm. Det mobila aktivitetscaféet, som föreningen kallar förslaget, ska bestå av en specialbyggd cykel, som kommer att se ut som en smalare version av en foodtruck – men ha plats för både barn och skejtutrustning på flaket.

– Ibland vill man åka på andra ställen än på Östermalm. Med cykeln kan vi hämta upp barn på Östermalm och köra dem till en riktig skejtpark utanför stadsdelen, där de får chans att åka på riktigt, säger Ants Neo och fortsätter:

– Cykeln kommer att bli specialbyggd och ha säten som kan fällas upp där barnen kan sitta. Det kommer även finnas plats att lasta på hjälmar, brädor och annan utrustning.  

Cyklar till Fryshuset

I första hand ligger fokus på skejtboard-aktiviteter, men kafé-verksamhet och försäljning skulle kunna bli en vidareutveckling av konceptet. Ants Neo tänker sig att det skulle gå att att förse den rullande skejt-trucken med en lucka, som det går att sälja kaffe och reservdelar genom.

Ants Neo menar att det är omöjligt att få tillstånd för en serveringsbyggnad på plats, men med ett rullande café så klarar man sig utan bygglov.

– Jag cyklar till Fryshuset med några tjejer två gånger i veckan så att de får skejta där, men nu måste jag lasta allt jag behöver på en "vanlig" lastcykel, som ju blir helt överlastad, säger han.