Gammalt. Skelettdelar har hittats i Vasastan i samband med ett vägarbete. Benen på bilden är inte de som hittats på platsen. Foto: Mostphotos

Skelettdelar hittade i Vasastan

Skelettdelar hittades i samband med ett vägarbete på Torsgatan under tisdagsförmiddagen. Enligt arbetarna på plats är benbitarna mycket gamla.

  • Publicerad 13:43, 6 aug 2019

Tre skelettdelar hittades på tisdagsförmiddagen i samband med ett vägarbete vid Bonnierhuset på Torsgatan i centrala Stockholm. Detta rapporterar Svenska Dagbladet.

De benbitar som hittades är två korta raka benpipor och en skålformad benbit som kan vara en bit av ett skallben.

– Vi höll på att schakta undan jordmassor när vi hittade dem. När vi förstod vad det var kontaktades polisen, säger arbetsledaren Jörgen Hansson på Road Rental som håller i vägarbetet, till tidningen.

Varken vägarbetarna eller de poliser som först kom till platsen kunde säga vad det var för ben som hittats.

– Vi har tekniker på väg dit nu. Det är möjligt att de kan göra en första bedömning av vad man hittat när de är på plats, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till Svenska Dagbladet.

Enligt Jörgen Hansson bör benen vara mycket gamla eftersom det under asfalten låg gammal gatsten som han uppskattar vara mer än hundra år gammal. Benbitarna låg under den gamla gatstenarna.